Több mint száz esetben mutatták ki a koronavírust múlt héten, meghalt egy beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 428, közülük 6 211 092-en a második, 3 905 414-en a harmadik, 425 910-en már a negyedik oltásukat is megkapták – tájékoztatta az MTI-t a Koronavírus Sajtóközpont.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten 103 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 990-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az előző héten elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 48 874-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 152 155, az aktív fertőzöttek száma pedig 1961-re csökkent. Jelenleg 67 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen.

Kitértek arra, hogy Magyarországon a járvány hosszú ideje mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

 

Csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 22. héten további csökkenést mutatott – ismertette a Nemzeti Népegészségügy Központ.

A vizsgált települések többségénél a tendencia stagnáló, csökkenés mutatkozott Békéscsabán, Győrben, Pécsett, Szegeden és Tatabányán. Emelkedés csak Kecskeméten figyelhető meg.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja tíz helyszínen az „emelkedett”, tizenkét városban pedig a „mérsékelt” tartományba sorolható.

Forrás: NNK

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.