Busszal ütközött egy autó Tihanynál, meghalt a sofőr

Autóbusz és személygépkocsi ütközött a 71-es főúton Tihanynál, a baleset miatt az útszakaszt a rendőrség lezárta – tájékoztatta az MTI-t az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtószolgálata.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, ORFK, Útinform2023. 07. 30. 11:15
null
Taksony, 2022. január 14. Mentõhelikopter távozik, miután személyautó és kisteherautó ütközött össze az 51-es úton Taksony térségében 2022. január 14-én. A balesetben hárman megsérültek. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos közúti közlekedési baleset történt vasárnap délelőtt tíz óra előtt néhány perccel a 71-es számú főút 44. kilométerszelvényében Tihany külterületén. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi Tihany felől a 71-es főútra balra, Aszófő irányába kanyarodott, miközben összeütközött az Aszófő irányából Balatonfüred irányába menetrend szerint közlekedő autóbusszal.

A baleset következtében a személygépkocsi huszonöt éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A jármű utasa, egy huszonhét éves nő szintén megsérült, és a mentők a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba szállították. Az autóbuszon nem sérült meg senki.

A rendőrök a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 7303-as út irányába terelik – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata.

Az Útinform tájékoztatása szerint a baleset a 71-es főút 45-ös kilométerénél történt, kerülőútnak a párhuzamos Balatonfüred–Aszófő alsóbbrendű utat javasolják.

A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy a mentésben a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók is részt vesznek, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.