Lopnak, ütnek-rúgnak, tivornyáznak éjszaka – ellehetetlenítették a hajléktalanok az óbudaiak életét

Hajnalig randalíroznak.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 07. 04. 13:12
Color-painted,Panel,House,Surface,In,A,Strong,Perspective.,Colored,Block
1404259937 Fotó: Gaborr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy háromfős társaság súlyosan megvert egy kétgyermekes édesanyát Óbudán pár nappal ezelőtt, amiért hajnalban arra kérte őket, hogy ne kiabáljanak. A Metropol cikke szerint a közeli hajléktalanszállóból a Raktár utcai buszmegálló környékén lévő padoknál verődnek bandába a fedél nélküliek, és hajnalig tivornyáznak. 

A helyiek rettegnek, hiszen – állításuk szerint – a balhés társaság, ha ahhoz van kedve, elveszi, ami a másé, vagy éppen a járókelőket zaklatja.

A helyszínen a lap újságírója sem érezte magát biztonságban, a Szentendrei út 10-es szám előtti padokon hajléktalanok ültek, az utcában pedig kétes alakok sétálgattak – részletezték. Egy helyi lakos azt mondta:

– Olyan is megesett már itt, hogy egy néni bevásárlásból tartott hazafelé, és a hajléktalanok egyszerűen kivették a kezéből a szatyrát – mondta egy helyi lakos, aki úgy látja, az lenne a megoldás, ha gyakrabban ellenőriznék a környéket. Egy nő, akinek az édesanyját megverték a hajléktalanok, közösségi oldalán azt írta, valamelyik éjszaka le akart menni, hogy megkérje őket, hogy hagyják pihenni a környék lakóit, de félt, hogy bántani fogják. 

– Tarthatatlan ez az állapotot, hogy hétköznap egész nap randalíroznak alattunk, de legfőképpen éjjel. Egész éjszaka hallani őket, nemcsak hétvégén, hanem most már minden este – írta az egyik helyi Facebook-csoportban egy nő, éppen pár órával azelőtt, hogy két férfi és egy nő megverte az édesanyát, aki szólt nekik. – Őszintén szólva már majdnem lementem valamelyik este, de féltem, hogy bántanak – idézte a Metropol

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.