időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Másodfokon is döntött a bíróság az Árpád hídi gázoló ügyében

Magyar Nemzet
2023.07.13. 18:39 2023.07.13. 19:32
Másodfokon is döntött a bíróság az Árpád hídi gázoló ügyében

Egy hónapig letartóztatásban marad a tuningolt Mercedes vezetője, aki július 1-jén a késő esti órákban halálra gázolt az Árpád hídon egy szabályosan haladó biciklist – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől. 

A védelem és az ügyészség is fellebbezett az elsőfokú vasárnapi döntés ellen, ám a bíróság másodfokon is a letartóztatás mellett döntött. 

A törvényszék korábbi közleménye alapján a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmény körülményeiből és a terhelt szabálysértési előéletéből arra lehet következtetni, hogy a férfi öntörvényű, magát a kötelező normák fölé helyezi, ezért azt nem lehet alappal feltételezni, hogy a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait be is tudná tartani. Az Indexnek nyilatkozó szakértő szerint az esetek csupán egy százalékában látja ezt indokoltnak a bíróság. A Mercedes sofőrjének egyébként egy autókereskedése és egy másik nagy teljesítményű autója is van, ezért a törvényszék szerint tartani lehet attól, hogy ismét volán mögé ül. 

 

Borítókép: Az ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.