Dobogós helyre került Budapest, Európa egyik legjobb piknikhelyszíne nálunk van

Magyarország idén nyáron is népszerű nyaralási helyszín, a főváros legszebb parkjait méltatják külföldön is. Az előkelő helyezésről Orbán Balázs is írt Twitter-oldalán, a miniszterelnök politikai igazgatója további programokat is javasolt az ide látogatóknak.

Munkatársunktól
2023. 08. 11. 9:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb piknikhelyszíneket értékelte Európa fővárosaiban az Ubuy, amely a népszerű parkok rangsorolásakor a Tripadvisor-besorolást is figyelembe vette az értékelés során, de szempont volt a helyszínek közösségi médiában való megítélése is. Így került fel a három legjobb helyszín közé London, Berlin és Budapest is. Az első helyen végzett London, 81-ből 78,6 ponttal a legnépszerűbb parkjai – a St. James' Park, a Regent's Park és a Hyde Park – jóvoltából. Második helyezett lett Berlin és három népszerű parkja: a Treptower park, a Mauerpark és a Templehofer Park. A dobogó harmadik fokára pedig Budapest került fel.

A Millenáris park Fotó: Kurucz Árpád

„A harmadik helyen Budapest áll – a magyar főváros 81 pontból 76 pontot kapott. Ez az úti cél számos gyönyörű helyet rejt magában, ahol piknikezhetünk” – írják a cikkben, amely külön kiemeli a Margitszigetet, a Városligetet és a Millenárist. Mint fogalmaznak, a Margitsziget tökéletes helyszín egy tökéletes piknikre, egyedisége abban rejlik, hogy bár a város forgalmas részén van, mégis elzárt, nyugalmas helyszín. A Városligetről pedig azt írják, az ide érkezők számára tökéletes, ha festői környezetben szeretnének piknikezni. Ez a helyszín a közösségi médiában is igen népszerű, a #Városliget 6,1 millió TikTok-megtekintést kapott és 53 502 Instagram-bejegyzés készült a parkról.

Tökéletes piknikhelyszín a Városliget (Forrás: Orbán Balázs Twitter-oldala)

Az előkelő helyezést Orbán Balázs is megosztotta Twitter-oldalán, aki a piknik utánra is ajánlott programot az ide érkezőknek. A miniszterelnök politikai igazgatója azt írta: 

Ha Magyarországon jársz ezen a nyáron, ne hagyd ki a Városligetet egy felejthetetlen piknikre. Utána merülj el a kultúrában a díjnyertes Zene Házában vagy a Néprajzi Múzeumban.

A főváros mellett kedvelt úti cél a Magyarországra érkező vendégek körében a Balaton és a nagyobb fürdővárosok is. Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatása szerint a vidéki helyszínek közül Hévíz, Hajdúszoboszló, Bük, Sárvár, Siófok, Debrecen, Balatonfüred, Győr és Szeged voltak a legkedveltebbek. 

 

Borítókép: a Városliget és a Millenáris madártávlatból (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.