Homoszexuális párok a Sziget Fesztivál reklámvideóiban

Ráadásul ezek a videók korhatár-besorolás nélkül érhetők el a különböző közösségi felületeken.

Munkatársunktól
Forrás: HírTV2023. 08. 07. 16:42
lmbtq italy
Two gay men wear a peace flag with two interlocking male symbols during the Napoli Pride in Naples, Southern Italy, on July 2, 2022. (Photo by Eliano Imperato / Controluce via AFP) Fotó: Eliano Imperato / Controluce via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szabadság, szerelem és homoszexuális párok”, így reklámozzák a héten kezdődő könnyűzenei Sziget Fesztivált. A felvételeken az látható, ahogy az egyiken két nő, majd egy másikon két férfi szájon csókolja egymást – szúrta ki a Hír TV.

A csatorna hangsúlyozza: a rendezvény közösségi felületein az utóbbi időben ilyen és ehhez hasonló tartalmak jelentek meg gyakran fizetett hirdetésként, korhatár-besorolás nélkül, noha pszichológusok szerint a legnagyobb probléma ilyen tartalmakkal éppen az, hogy ezeket a kiskorúak is könnyedén elérhetik. 

Mindeközben a legújabb őrület pedig az, hogy míg az LMBTQ-közösséget népszerűsítő tartalmak az interneten korlátozás nélkül jelenhetnek meg, addig a régi mesefilmek előtt figyelmeztetik a nézőket a káros tartalomra.

Az egyik legnagyobb streaming szolgáltató, a Disney+ most például több mesét is politikailag inkorrektként jelenít meg, és külön értelmezést készít hozzájuk.

Korábban a Mandiner szemlézte, hogy a 2000-es évek meséi a Disney szerint miért is váltak káros tartalommá.

A televíziós hálózat hivatalos vezeklésben a Macskarisztokraták keleti származású macskájáért kért elnézést, mert evőpálcikákkal zongorázott. Szerintük ugyanakkor a Dumbóban a fekete színű varjak is sértik az afroamerikai közönséget.

Pszichológusok szerint ennek az őrületnek rendkívül káros következményei lehetnek, mivel a gyermekek egészséges fejlődését ezek a klasszikus mesék segítették.

Ismert: az LMBTQ propaganda egyik legaktívabb képviselője hazánkban nem más, mint David Pressman amerikai nagykövet, aki ennél fogva részt vett a Budapest Pride-on. Az eseményen megtartott beszédében Pressman elsősorban a gyermekvédelmi törvényt kritizálta, de szóba került a ferencvárosi pad átfestése is. 

Most, amikor Magyarországon a vezetők új törvényeket hoznak a gyermekek védelmére, amikor könyveket fóliáznak le, amikor könyvesboltokat könyvek bemutatásáért bírságolnak meg, amikor szivárványos padokat rongálnak meg, most van itt az ideje annak is, hogy az Egyesült Államok megünnepelje önöket és családjaikat azzal, hogy otthont ad a Budapest Pride után tudomásom szerint az egyik legnagyobb LMBT-találkozónak, és egyben a legnagyobb LMBT családi összejövetelnek Magyarország történetében

 – fogalmazott az amerikai nagykövet. 

(Fotó:  AFP/Controluce/Eliano Imperato)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.