Íme a legjobb ingyenes augusztus 20-i programok Budapesten

A Városligettől a Tabánig számos különböző helyszínen zajlanak majd a Szent István-napi ünnepségek, amelyre kortól függetlenül miden érdeklődőt várnak.

2023. 08. 01. 16:07
null
Fotó: Szatlo Gabor www.szatlogabor.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városligettől a Tabánig számos különböző helyszínen zajlanak majd a Szent István-napi ünnepségek, amelyre kortól függetlenül miden érdeklődőt várnak. A szervezők szerint az augusztus 18–20. közötti háromnapos rendezvény ezúttal is az ország legnagyobb ingyenes fesztiválja lesz. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az állami események mellett idén is lesz Retró Fesztivál a Tabánban, ahol a 70-es, 80-as és 90-es évek nagy sztárjai lépnek fel. A Filozófusok kertjében a magyar komolyzene legismertebb és legszebb dallamai csendülnek fel, augusztus 18-án este pedig Leslie Mandoki ingyenes koncertet ad a budapesti Szent István téren. A Vigadó tér bárzongora koncertnek ad otthont, az Erzsébet téren pedig három napon át tart majd a Szabadrét fesztivál.

 A Mesterségek ünnepén most is több mint ezer népművész jelenik meg, és megnyitja kapuit a Várkert Bazárban a Magyar Ízek utcája is. A rendezvénysorozat keretében lesz Divat & Design Fesztivál a Millernárison, Csárdafesztivál a Vörösmarty téren, magyar történelmi Hősök útja a Budai várban, a Városligetben pedig Szent István udvara elevenedik meg.

A háromnapos ünnepség a fenntarthatóság jegyében zajlik, mindenütt lesz szelektív hulladékgyűjtő, és visszaváltható poharakat használnak majd. Az ünnepségsorozaton minimális haszonkulccsal dolgoznak a vendéglátók, így az összes helyszínen kedvezményes áron vásárolhatók meg az alapitalok és -élelmiszerek.

Borítókép: Koncert a Tabánban. (Fotó: szentistvannap.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.