Újabb utórengést észleltek Békés vármegyében szerda hajnalban

Szarvas környékén érzékelték a rengéseket.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, Katasztrófavédelem2023. 08. 23. 6:24
földrengés, szeizmográf, műszer
View of a seismograph at the National Seismological Service in the campus of the National Autonomous University of Mexico, in Mexico City on September 14, 2016. (Photo by PEDRO PARDO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, 3,6-es magnitúdójú utórengés követte a hétvégi Szarvas környéki földrengéseket szerdára virradó éjjel, 00 óra 35 perckor – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

A szervezet tájékoztatása szerint a földrengést Szarvason, Békésszentandráson, Csabacsűdön és Örménykúton érezték, továbbá a környező településeken is érezhették.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, három földrengés is volt Békés vármegyében a múlt hétvégén: előbb augusztus 19-én Szarvas közelében rengett a föld 4,1-es magnitúdóval, melyet több érezhető utórengés is követett. Majd augusztus 20-án hajnalban ismét 4,1-es magnitúdójú rengés pattant ki. A szeizmológusok szerint a rengés erőssége nem szokatlan, ám annak gyakorisága valóban furcsa. A szakemberek arról is beszéltek, érdemes előre felkészülni az ilyen esetekre, hogy elkerüljünk egy esetleges tragédiát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.