Gulyás Gergely: A főpolgármester hazudott, és magyarázatot sem ad arra, hogy mi történt

– Nyilvánvaló lebukással állunk szemben – mutatott rá a tárcavezető.

2023. 09. 28. 15:58
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. december 15. Karácsony Gergely fõpolgármester (k) sajtótájékoztatót tart az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyûjtõ ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda elõtt 2021. december 15-én. Megkezdõdik az aláírásgyûjtés a Diákvárosra és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazáshoz - jelentette be a fõpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyilvánvaló lebukással állunk szemben – mutatott rá a 99 Mozgalom adományládáival kapcsolatban Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Mint mondta, 

az állításról, amit Karácsony Gergely megfogalmazott, bebizonyosodott, hogy hazugság volt. 

– Arra, hogy a főpolgármester minden héten lottóötöst nyer, sokkal nagyobb az esély, mint hogy a főpolgármester több ezer eurót gyűjt össze, amelyek sorszámai éppen egymást kövessék hibátlanul. Karácsony igyekezett megtéveszteni a nyilvánosságot, és nem is ad kézzelfogható választ arra, hogy mi történt – jelezte Gulyás Gergely, utalva arra, hogy évek óta nincs Budapestinfó, és Karácsony Gergely válaszait még a baloldali média is hiába várja a kínos ügyben.  

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint Gyurcsányék újra kormányzásra készülnek-e, Gulyás Gergely elmondta: 

a magyar baloldalnak antidemokratikus hagyományai vannak, de reméli, hogy ettől még nem akar úgy hatalomra kerülni, hogy nem nyer választást.

A kormány komoly veszélynek és kockázatnak tartja a Dobrev-kormány megalakítását, mivel ha visszatekintünk a magyar demokrácia szűk három és fél évtizedére, akkor kiemelkedően az országnak a legrosszabb, legsikertelenebb, legkorruptabb időszaka a Gyurcsány-korszak volt. – Éppen ezért nem lenne jó, ha ez a kormányzás bármelyen formában visszatérne – jelezte Gulyás Gergely. 

Arra, hogy mit gondol a Momentum elnökének a parlamentben bemutatott performanszáról, úgy reagált: ugyanazt, mint ő. – Egyetértek a minősítéssel, de mi nem szoktunk így beszélni – jegyezte meg.

Kiderült az is, a szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot ősszel fogják benyújtani, amelynek legfontosabb eleme, hogy ellehetetlenítsék, hogy a választáson jelöltet állító párt vagy szervezet külföldről támogatást kapjon.

A Magyar Nemzet munkatársainak adott exkluzív interjút Karácsony pénzembere. Perjés Gábor megerősítette, hogy külföldi pénzek is voltak a 99 Mozgalomnál. A II. kerületi párbeszédes politikus továbbra is kitart amellett, hogy minden törvényesen történt.

Azt külön megerősítette, hogy fontban és euróban is érkezett hozzá pénz. 

Sőt azt sem tartja kizártnak, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmon keresztül is érkezett adomány a 99 Mozgalomhoz, de sem adományozókat nem volt hajlandó megnevezni, sem azt, hogy kitől vette át a készpénzt, amit később befizetett a bankba.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.