Varga Judit: Nagy közös európai változásra van szükség

Az európai vezetés elhibázta a járványkezelést, a migrációs politikát, és az orosz–ukrán konfliktusra is rossz választ adott.

Forrás: MTI2023. 11. 25. 14:28
VARGA Judit
Budapest, 2023. november 24. Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttmûködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy közös európai változásra van szükség. Nem elég, hogy itt Magyarországon erősek azok az erők, amelyek a keresztény Európát akarják megvédeni – hangsúlyozta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szombati küldöttgyűlésén Budapesten.

Varga Judit kiemelte: a jövő évi európai parlamenti választások tétje, hogy 

sikerül-e az önsorsrontó, progresszív liberális őrületet megállítani Európában,

és sikerül-e az Európai Uniót a józanság útjára visszatéríteni – tájékoztat az MTI.

Szavai szerint az egyre láthatóbb és egyre népszerűbb magyar modell három „szupererőre” épül. „Az egyik, hogy ha nem is most van igazunk, de lesz. A másik, hogy a hagyományos keresztény értékek olyan támaszpontok, amelyek mindig segítenek megtalálni a boldog, kiegyensúlyozott utat. A harmadik pedig az, hogy nekünk van hitünk. Hiszünk a hagyományos családi értékeinkben, a keresztény kultúránkban, közös hagyományainkban, és hiszünk az összefogás erejében” – fogalmazott a politikus, aki rámutatott: ma „az egész világ arról szól, hogy mindennap kétségbe vonják ezeket a meggyőződéseket”.

Mi nem egyéni önzések vagyunk, hanem közösség

 – hangoztatta, hozzátéve: a nemzeti jobboldalt a bajtársiasság, a lojalitás és a csapatjáték vitte sikerre.

Varga Judit szavai szerint az európai önsorsrontás része, hogy az emberek az idegen kultúrák jogait igyekeznek garantálni, miközben saját hovatartozásukat nem becsülik meg. Úgy véli, ma olyan Európában élünk, ahol mások tisztelete bűn és ahol merészség kell ahhoz, hogy valaki elmondja, mit gondol az alapvető társadalmi kérdésekről.

Varga Judit kitért arra, hogy 

az európai vezetés elhibázta a járványkezelést, a migrációs politikát, és az orosz–ukrán konfliktusra is rossz választ adott.

– hangsúlyozta. Hozzátette: azért került ebbe a helyzetbe Európa, mert a politikusai nem valódi politikusok, hanem „lakógyűlés-vezető politikusok”. Sok bennük a vízió nélküli önzés és minden döntésüket a személyes ambíció határozza meg.

Arra biztatta a jelen lévő fiatalokat, ismerjék fel a történelmi idők szelét és aknázzák ki tehetségüket a közösség, a nemzet és a keresztény kultúra fenntartása érdekében. – Ti fogtok példát mutatni Európa fiatal közösségeinek – húzta alá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: 

nagy dolog ma fiatalként jobboldalinak lenni.

 – Ezt csak azok merik csinálni, akik mernek még lázadni – mondta. Úgy fogalmazott, a valódi forradalom és a valódi lázadás ma a politikai térkép jobboldalán van, míg a baloldalon a kényelmes konformisták ülnek, akik nem képviselnek értékeket.

Óriási dolog a kereszténység felvállalása is – mondta Kocsis Máté, hozzátéve: nemcsak fizikai, hanem morális, szellemi keresztényüldözés is zajlik a világban. – Egyre kevesebb szövetségest érezhettek magatok körül a világban. Akik még maradtak, azokat meg kell keresni – hangsúlyozta. Megjegyezte: Európában a liberálisok egyre durvább eszközöket vetnek be a jobboldal legyőzése érdekében. – A mi értékeinkre rárontottak, kötelességünk, hogy tegyünk ez ellen itthon is és külföldön is.

A magyar modell nem jogilag, hanem politikailag jelent veszélyt a liberális brüsszeli elitre

 – mutatott rá a politikus. Azért folytatnak politikai boszorkányüldözést Magyarország ellen, mert példát mutatunk másoknak. A támadások hátterében nem az egyes törvények bírálata áll, hanem az, hogy az európai vezetés nem akarja, hogy többen is elkezdjék mondani: nem akarnak háborút, migránsokat és genderpropagandát – magyarázta.

A küldöttekhez fordulva Kocsis Máté azt mondta: a jó ügyért vívott harc belülről ad támogatást az embernek. – Minden, amit gondoltok a világról, az jó. Az a jó oldal – jelentette ki, hozzátéve: a kereszténydemokrata fiatalok nem dollárokért dolgoznak, hanem meggyőződésből, s ebben rejlik az erejük is. – Ha a nehézségek leküzdése után abban a hitben térünk nyugovóra, hogy a jó ügyért küzdöttük, akkor mindig a jó ügy fog diadalmaskodni – mondta Kocsis Máté.

– A világban ma káosz van, járványok, háború, migráció veszélyezteti a fiatalok jövőjét, a brüsszeli vezetés pedig az emberek feje fölött akar döntéseket hozni

– hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Az európai mainstream politika nem a családalapítás, a vállalkozóvá válás, a munkavállalás vagy a továbbtanulás segítésével foglalkozik, hanem olyasmivel, ami nem a dolga lenne. – Jogunk van dühösnek lenni, mert támadják az értékeket, és próbálják ellopni a jövőnket - jelentette ki Nacsa Lőrinc, hozzátéve: ezt a dühöt cselekvéssé kell formálni.

– Az Európai Unió nem Brüsszelben van, hanem Budapesten, Varsóban, Rómában, a kistelepüléseken, vidéken és az európai polgárok szívében-lelkében. De a brüsszeli bürokrácia nem az európai polgárok szempontjait akarja figyelembe venni, hanem valami egészen mást

 – magyarázta a KDNP frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: önző, közönyös világ felé akarnak bennünket terelni, erre pedig csak a közösségépítés és az egymásért való kiállás lehet a válasz. – Az erőnk a bajtársiasságban, a közösségben van. Ha összekapaszkodunk, ismét nagy győzelmeket arathatunk – jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.