„K..rva nagy baj van” – árulókra panaszkodnak Gyurcsány pártjában

A politikus a Facebookon taglalta, milyen fenyegetések érik a pártban a véleményüket kinyilvánító személyeket.

2023. 12. 13. 18:37
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 24. Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leel-Őssy Gábor gyulai önkormányzati képviselő elárulta, hogy a múlt héten, Békéscsabán megtartott DK választókerületi tisztújítás során a legmagasabb szintről delegált pártigazgató árulásnak nevezte, ha valaki a párt belügyeit a nyilvánosság elé viszi.

A pártigazgató vélhetően arra a hat emberre célzott, akik a Magyar Narancs Vihar a sarokban című írásban, az újságírónak nyilatkozva fejtették ki az álláspontjukat a – véleményük szerint – rossz irányba haladó Békés megyei DK-s fejleményekkel kapcsolatban, miszerint árt a DK-nak, ha pénz és pozícióparaziták martalékává válik 12 év önzetlen munkája

– írta az egykori DK-s politikus a közösségi oldalán, majd hozzátette, a pártigazgató arra nem tért ki, hogy hol lehet ezeket a feszítő problémákat megvitatni akkor, ha a párton belüli fórumokon az ott megígértekkel ellentétben figyelmen kívül hagyják a problémákat és azokat, akik felvetik őket.

A pártigazgató úr – a hírek szerint – azt is hozzátette, hogy már korábban is elbántak az árulókkal

– tette hozzá Leel-Őssy Gábor, aki szerint a DK országos vezetése szerint azok a tagok, akik szót emeltek, segítséget kértek a pártjuktól, összejátszanak az ellenséggel, hitszegők, gyalázatosan hűtlenek.

Mivel magam is az árulók közé tartozom, szeretném csendben megjegyezni, hogy ahol árulózzák a véleményükért kiálló és a véleményüket tényekkel alátámasztó tagokat, ott k..rva nagy baj van. Ezt mi eddig is tudtuk, hiszen láttuk. Ezért is jeleztük másfél éven keresztül éppen feléjük, hogy nagy a baj

– zárta bejegyzését a politikus.

Leel-Őssy Gábor egyébként idén augusztusban lemondott a Demokratikus Koalícióban betöltött választókerületi elnöki tisztségéről. Mint mondta, munkája miatt nem fér bele a feladat, de azt is elismerte, hogy előfordultak súrlódások a párton belül.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.