Megdöbbentő a lapkiadók két vezetőjének állásfoglalása

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli a történteket.

2023. 12. 15. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség tragikomikusnak, megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Lapkiadók Egyesületének két vezetője a tagság megkérdezése nélkül foglalt állást törvényalkotási kérdésekben, a demokratikusnak egyáltalán nem nevezhető módon született felhívásban pedig éppen a jogállamiságért és a sajtószabadságért aggódik – fogalmazott mai közleményében az MNMSZ. 

Értelmezhetetlennek, sőt példa nélkülinek tartjuk az olyan „állásfoglalást”, amelynek a végén frissítésben ismerik el, hogy annak tartalmával a szövetség több – köztük a legnagyobb – tagvállalata nem ért egyet

– tették hozzá.

Mint jelezték,  a szövetség határozott véleménye, hogy az újságírás alapvető dolga a demokrácia őrzése és az igazság feltárása, nem pedig a törvénykezés vagy az igazságszolgáltatás. Egy a kiadókat tömörítő szakmai szövetség egyik fő feladata pedig az újságírók munkavégzésének biztosítása lenne, nem a nyílt politikai zsarolás.  

A médiában érdekeltek szakmai szervezeteként ezúton támogatjuk azon vállalatok döntését, amelyek kilépésükkel a szakmai szövetség megtisztulását, a valódi érdekképviseletet segítik elő

– hangsúlyozták.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) két vezetője a szervezet tagságának és elnökségének tudta és beleegyezése nélkül, politikai magánakcióként szólította fel tegnap a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a frissen megszavazott szuverenitásvédelmi törvényt.

Borítókép: Kovács Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöke (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.