Van egy hely Magyarországon, ahol biztosan fehér lesz a karácsony

Nincs minden veszve.

Forrás: Mandiner2023. 12. 19. 12:54
null
Rovere, 2023. április 8. Hóember a közép-olaszországi Abruzzo tartományban fekvõ Roverében 2023. április 8-án, nagyszombaton. MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri Fotó: Emanuele Valeri
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy már sejteni lehet, lesz-e idehaza fehér karácsony, és a válasz egyelőre nemleges. A jelenlegi modellek karácsony másnapjára lehűlést mutatnak, de még nagy kérdés, hogy ez mennyire bizonyul tartósnak.

Azonban a téli táj rajongói nem feltétlenül kell, hogy teljes elkeseredésbe merüljenek, pakoljanak inkább gyorsan, ugyanis a Mandiner kiderítette, hogy van-e Magyarországon olyan hely, ahol mégis lesz hó, és arra jutottak, hogy van. 

A portál ugyanis megkereste Németh Lajost, Magyarország egyik legismertebb meteorológusát, aki elmondta, hogy az ünnepi hétvégén enyhe léghullámok érkeznek, azaz nem várható erős lehűlés és havazás, viszont lesz bőven front, és az is lehet, hogy csapadék is. Elmondta azt is,

legfeljebb az ország északi részén, az Északi-középhegységben marad meg a hó karácsonykor, ott is csak 200 méter felett.

Hozzáfűzte, hogy a Kékestetőn, Bánkúton és a Bükkben megmaradt az előző havazásokból a hó, majd beszámolt arról is, hogy a karácsonyi ünnepek után visszatér a tél, és az év utolsó napjaira újra fagypont körüli időre számíthatunk a leghidegebb órákban.

A karácsonnyal kapcsolatban egyébként volt még egy hatalmas kérdőjel, méghozzá hogy láthatjuk-e az idén Kevint a tévében, és már erre a kérdésre is megnyugtató választ kaptak a Reszkessetek, betörők! rajongói.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.