Gyöngyösi: Márton: Piszlicsáré ügy az enyém, inkább vegyük komolyan az antiszemitizmust

A Jobbik – Konzervatívok elnöke szerint az ominózus 2020-as mondat, amelyben cionista bérencnek és a lubovicsi szekta foglyának nevezte Orbán Viktort, egy privát, belső levelezésben volt leírva, a kijelentés pedig idézőjelbe volt téve, és mosolygós fej volt mellette.

Forrás: Hír Tv2024. 02. 09. 21:37
GYÖNGYÖSI Márton; RÓNA Péter
Budapest, 2024. február 9. Gyöngyösi Márton pártelnök a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti (EP-) listavezetõjét bemutató sajtótájékoztatón a budapesti Átrium Park konferenciatermében 2024. február 9-én. A párt EP-listáját Róna Péter közgazdász, jogász, egyetemi tanár vezeti. MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem magyarázkodik korábbi antiszemita megnyilvánulásai miatt a Jobbik elnöke mondta Gyöngyösi Márton a Hír TV híradójának. A politikus kiemelte, a 2020-ban írt mondata amelyben Orbán Viktort cionista bérencnek nevezte – idézőjelben volt, azt pedig egy mosoly-jel követte, ezért nem akar miatta magyarázkodni. 

Azt is leszögezte: mondatai miatt nem fog lemondani pártelnöki tisztségéről

– az esetről a Magyar Nemzet is beszámolt.

 

Piszlicsáré ügy?

Gyöngyösi Márton a Napi Aktuális című műsorban úgy nyilatkozott: egy privát levelezésről van szó, amelyben benne volt 5-6 személy, az akkori négy évvel ezelőtti Jobbik-frakció jó pár embere benne volt ebben a levelezésben, ez valahogy eljutott az Origóhóz (...) az az inkriminált mondta idézőjelben van (...) és van az egész végén egy mosolygós emoji, ami a XXI. század kommunikációjában azt szokta jelezni, hogy ez nem egy komolyan vehető mondat.

Szóba került, hogy Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is élesen kritizálta Gyöngyösi Mártont. Erre a felvetésre a Jobbik elnöke kijelentette, Köves Slomó inkább ne nyilatkozzon meg ebben a kérdésben, mert szerinte részrehajló, ezért pedig szerinte fizetést is kap. A Jobbik-elnök azt is kijelentette, hogy Köves Slomó kedvéért nem fog bocsánatot kérni.

 

„Az antiszemitizmust vegyük komolyan, pont ezzel szemben lépjünk fel és ne mindenféle piszlicsáré ügy után menjünk”

 jelentette ki.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.