„Varju és Fekete-Győr lemondatása jogilag nem állja meg a helyét”

A baloldali egységen dolgozó Magyar György ügyvéd szerint csak a jogerős ítélet után szabadna foglalkozni ezzel a kérdéssel.

2024. 02. 24. 18:55
Borítókép: Fekete-Győr András a vádlottak padján (Fotó: Teknős Miklós)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Varju László (DK), illetve Fekete-Győr András (Momentum) lemondását kérni jogilag nem állja meg a helyét – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Magyar György ügyvéd. A Civil Választási Bizottság vezetője úgy véli, ennek felvetése, kezdeményezése valószínűleg politikai célzattal történt.

Az ügyvéd úgy fogalmazott,

 a jogszabályok szerint annak a képviselőnek szűnik meg a mandátuma, akit végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek, vagy azt tölti. 

– Sem a pénzbüntetés, sem a felfüggesztett szabadságvesztés nem jár mandátumvesztéssel – mondta az ügyvéd, hozzátéve, érdemmel ezzel a kérdéssel csak jogerős ítélet után szabadna foglalkozni.

 

Borítókép: Fekete-Győr András a vádlottak padján (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.