Építkezni akartak, droggal tettek szert jövedelemre

A hatóság kilencmillió forintot és mintegy 23 ezer eurót is lefoglalt.

2024. 03. 21. 10:28
Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten és Érden árult többféle drogot annak a családnak négy tagja, akik ellen kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat – közölte a Fővárosi Főügyészség. Mint írták, 

két fivér és egyikük felesége fel akart építeni egy ikerházat, amihez közösen megvásároltak egy építési telket. A házzal kapcsolatos költségek folyamatos fedezésére már nem volt elég a törvényes jövedelmük, ezért 2021 októberétől kábítószerrel kezdtek kereskedni.

A közlemény szerint az egyik fivér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben többféle kábítószert – marihuánát, amfetamint, MDMA-tartalmú ecstasy tablettát, mefedront, kokaint – szerzett be, ezeket a felesége mérte le és adagolta ki egy XXII. kerületi lakásban. – A kereslet bővülésével kibéreltek egy közeli garázst is, ahol férje távollétében a feleség bonyolította le az adásvételeket. Az értékesítésbe bevonták a fivérek apját is, aki Érden árulta a kábítószereket – ismertette a főügyészség.

Az elkövetőket 2022. június 21-én éjszaka 

a kábítószer-bűnözés elleni rendőrök összehangolt akcióban elfogták, és lefoglalták a jelentős mennyiség alsó határát csaknem nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, az annak méréséhez, csomagolásához, tárolásához használt mérlegeket, fóliázógépet, tasakokat, fóliákat, valamint kilencmillió forintot és mintegy 23 ezer eurót. 

A Fővárosi Főügyészség a négy terheltet jelentős mennyiségű kábítószer társtettesként elkövetett kereskedelmével vádolja.


Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.