Maradna Magyarországon a szélsőbaloldali támadó

Az apja hozta nyilvánosságra.

2024. 03. 11. 17:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták a módját, hogy Magyarországon legyen a lakóhelye Ilaria Salisnak, a szélsőbalos támadónak – idézi cikkében a Mandiner a nő apjának, Roberto Salisnak a nyilatkozatát, amely a Corriere della Sera napilapban jelent meg.

Erre a lépésre azért volt szükség, hogy házi őrizetet kérhessen lányának.

Jobb, ha nem hozzuk nyilvánosságra azt a megoldást, ahogyan ezt a szállást megszerezték

– hangsúlyozta Roberto Salis.

A magyarországi házi őrizet iránti kérelmet március 28-án, annak az ügynek a következő tárgyalásán terjesztik elő, amelyben Ilaria Salist budapesti járókelők súlyos bántalmazásával vádolják.

Mint ismert, az olasz aktivistát védő Magyar György ügyvéd szerint Ilaria Salis büszke antifasiszta. Az olasz nő életveszélyes támadásokban vett részt a vád szerint, majd vigyorogva jelent meg a bíróságon. Az olasz kormány korábban megpróbált az ügybe beleavatkozni, amikor Salis a börtönkörülményekre panaszkodott, ám ezt a diplomáciai bonyodalmat sikerült hamar rendezni. Akkor a La Repubblica egyik újságírója egyébként azt írta:

Nem az a lényeg, hogy a Budapesten raboskodó Ilaria Salis bűnös vagy ártatlan, hogy összevert-e két »neonácit« az utcán vagy sem.

 

Borítókép: A szélsőbaloldali olasz Ilaria Salis a tárgyaláson (Forrás: Képernyőkép/Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.