Visszatér a fagy, ma még hó és jég is eshet

Legfeljebb 16 fok lehet.

2024. 04. 17. 7:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átvonuló hidegfront magával vitte a nyárias időjárást, és visszatértünk a tavaszba, egészen pontosan a kora tavaszba, április közepe helyett ugyanis inkább már a március első felében jellemző hőmérséklet lesz szerdán is jellemző.

A HungaroMet tájékoztatása szerint a jó hír, hogy a felhőzet hazánk délkeleti, keleti részén is szakadozik már a reggeli órákban is, arrafelé rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüthet a nap.

Nem mindenhol lesznek ilyen szerencsések, elsősorban a Salgótarján–Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a Dunántúl nyugati és északi tájain alakulhatnak ki a déli óráktól

záporok, jégdarazáporok, amelyeket villámlás, dörgés is kísérhet. A hegyekben hózápor is lehet.

 

Délután több helyen is zivatarossá fordul az időjárás. Forrás: HungaroMet

Az északi, északnyugati szelet az ország nyugati felén élénk, néhol erős lökések kísérik. Emellett záporok, zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul,

míg késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A következő napokban átlag alatti maximumok várhatók, sőt a hidegre hajlamos helyeken a hajnali órákban

fagypont alá eshet a hőmérséklet.

Csütörtökön előfordulhat szórványosan zápor, zivatar. A hőmérséklet valamelyest emelkedésnek indul szombaton, és a csapadékhajlam is csökken.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.