Korrupciós botrányban érintett személyt indít a baloldal a választásokon

Az óbudai korrupciós botrányban érintett hölgyet, Sáfrán Henriettet is foglalkoztatta az a cég, amely a Központi Nyomozó Főügyészség szerint fiktív szerződéseken keresztül lapátolta ki a pénzt a Kiss László vezette III. kerületi önkormányzatból. Most pedig az óbudai korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottjának élettársát, Sáfrán Henriettet a baloldali összefogás színeiben elindították az önkormányzati választásokon.

2024. 05. 03. 14:28
Botrítókép: A Polgármesteri Hivatal részlete Óbudán a Fő téren. (Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László )
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK-s vezetésű óbudai-békásmegyeri önkormányzat körül márciusban robbant ki egy korrupciós botrány, amelynek részeként a bíróság három gyanúsítottat letartóztatásba helyezett, a negyedik személyt pedig bűnügyi felügyelet alá vonták. 

A hatóságok által közreadott információk szerint a DK-s Kiss László polgármester által irányított, balliberális vezetésű önkormányzat fiktív szerződéseket kötött különböző cégekkel. A fiktív szerződésekből származó összegeket pedig a gyanúsítottak készpénzben felvették. 

Sajtóinformációk szerint az ügy egyik fő gyanúsítottjának F. László Pálnak munkatársa és az élettársa is volt Sáfrán Henriett, aki a 2022-es Anonymus-felvételek nyilvánosságra kerülése után kommunikációs tanácsadóként kezdett el tevékenykedni Kiss László DK-s polgármester mellett, majd a hölgy úgy döntött, politikai pályára lép és a baloldali összefogás színeiben elindul az önkormányzati választásokon. 

Sáfrán Henriett jelenleg is Kiss László polgármester mellett dolgozik kommunikációs munkatársként, azonban érdekes módon az önkormányzat honlapján nincs feltüntetve a hölgy neve a munkatársak között

– emelte ki Puskás Péter, a Fidesz óbudai frakcióvezetője, majd elmondta: Sáfrán Óbuda-Békásmegyer 1. számú választókerületében való indulását azok után jelentették be, hogy kirobbant a III. kerületben a fiktív szerződésekről szóló korrupciós botrány, és az is mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a hölgy maga is érintett lehet az ügyben. 

A jelölt, F. László munkatársa és élettársa is volt, azonban a korrupciós botrány kirobbanása után Sáfrán Henriettet felvette az önkormányzat, nehogy munka nélkül maradjon. Mostanra pedig minden kétséget kizáróan nyilvánvalóvá vált, hogy a korrupciós botrányban érintett hölgy a polgármester bizalmasa, kulcsember a városházán

 – jelentett ki a politikus.

Borítókép: A Polgármesteri Hivatal részlete Óbudán a Fő téren (Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.