Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

A baloldal csak sérteget és gúnyol, de a békemenet valódi üzenetével nem mer foglalkozni

A baloldal és a baloldali sajtó ismét hozta a „kötelezőt”, ahelyett, hogy ők is kiálltak volna a béke mellett, csak gúnyolódni tudtak. A szombati békemenet óriási siker és erődemonstráció volt a békepárti erőktől. „A békemenet sikere a Holdról is látszik” – idézte Orbán Viktort Nagy Ervin a Mandineren közzétett elemzésében.

Forrás: Mandiner2024. 06. 02. 10:41
Budapest, 2024. június 1.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner összegyűjtötte a békemenetre adott baloldali reakciókat. Gúnyolódás, sértegetés volt bőven, miközben a valódi kérdéssel – a béke üzenetével – egyáltalán nem akartak foglalkozni.

A Fidesz-szavazókat birkáknak mutatták be, Orbánt pedig azzal vádolták, hogy nem létező veszélyekkel riogatja a „jónépet”.

– emelte ki a portál.

A 444 ismét kimutatta a foga fehérjét: Pataki Attilán gúnyolódott, majd Orbán Viktort „felcsúti Kadirovnak” nevezte, később a miniszterelnök lányával foglalkozott, legvégül a színpadon fellépő gyermekeket is sértegették. Mindenképpen kerülni akarták, hogy az olvasóik megismerjék a békemenet valódi lényegét.

Borzalmasan fájhatott a kormányellenes sajtónak a békemenet sikere, ha a résztvevők üzenetére és Orbán Viktor beszédére egyáltalán nem reagáltak, az ellenérvek helyett pedig csak a gyűlölködés dőlt belőlük.

– hangsúlyozta Nagy Ervin.

A baloldal nem tud mit kezdeni a béke üzenetével

A cikk emlékeztet: a baloldali politikusok, köztük Donáth Anna, Dobrev Klára és Magyar Péter is azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy igazából ő az egyedüli háborúpárti politikus Magyarországon. De mégis ő az egyetlen, aki a béke fontosságát hangsúlyozza és ellenzi a háború eszkalálását – hívta fel a figyelmet Nagy Ervin.

Eközben a többi vezető baloldali politikus folyamatosan egymás csépeli a szavak szintjén, miközben minden kormányellenes mondatuk ugyanabból a kottából való.

Ugyanazt mondja Dobrev Klára és Donáth Anna, mint Magyar Péter,

de a kevés megszerezhető pozíció miatt mégis ütik-vágják a másikat.

A béke témája is olyan lehet, min korábban a migráció vagy az LMBTQ-propaganda: 

a végén Orbán Viktornak lesz igaza.

A baloldal kiállt az illegális migráció mellett, ma már ők is megállítanák. Aztán azt állították, hogy nem vinnék be az iskolákba, óvodákba az LMBTQ-propagandát, de ma már tudjuk, hogy ha megtehetnék, akkor megtennék.

Miért lehet sikeres a jobboldal, míg a baloldal folyamatosan elbukik?

A szerző megállapítja: a jobboldalnak van küldetése, célja, közös szenvedélye és hite. A baloldalon ezek vagy nincsenek meg, vagy nem annyira állandó jelleggel, mint a jobboldalon.

– A küldetés a béke, a közös szenvedély a hazaszeretet, azonban a hit bonyolultabb kérdés, hisz a hit túlmutat az emberen. A hitnek olyan értékekre van szüksége, amelyek az egyén felett állnak, azaz függetlenek az evilági léttől. 

A békemenet azt bizonyította, hogy a nemzeti oldalon egyszerre van jelen a béke- és a hazaszeretet, hit és a szenvedély.

Ez a titka annak, hogy a Fidesz 2006 óta minden választást megnyert – fogalmaz Nagy Ervin.

Az elemző szerint a baloldal csak az „orbánozásban” hisz, szenvedélye a sértegetés, küldetése pedig a nyugati támogatók céljai szerint változik. – Az ellenzék célja nem az építkezés, hanem a rombolás. Nem nyerni szeretnének, hanem buktatni. Ezért ártanak az országnak Brüsszelben, ezért árulkodnak és vádaskodnak minden létező fórumon. De ez az oka annak is, hogy 2006 óta minden választást elvesztettek, és valójában kudarcra vannak ítélve most is – olvasható a következtetés a cikkben.

Európa jövőjéről is szavazunk

Nagy Ervin szerint Európa mélypontra került, aminek egyik jól látható tünete, hogy már nincsennek közös evidenciák. Nem magától értetődő például az, hogy a béke jó, a háború rossz, ahogy az sem, hogy az emberek biztonságban akarnak élni.

Ha nyugatra tekintünk vagy ha az uniós intézményeket vesszük górcső alá, akkor azt az egyre növekvő háborús pszichózis látjuk, amely oly sokszor vezetett már tragédiákhoz.

Ha valamit meg lehet tanulni a 20. század nagy világégéseiből, akkor az mindenképpen tudnunk kellene, hogy az Európa területén folyó háborúknak csak vesztesei lehetnek. A szombati békemenet erre hívja fel a figyelmet – álapítja meg az elemző, aki azt is kihangsúlyozza: az előttünk álló választások legnagyobb tétje a háború vagy béke. Építkezés vagy rombolás. Gyarapodás vagy pusztulás.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.