Donáth Anna akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat

A volt EP-képviselő nem tud többé a mentelmi joga mögé bújni.

2024. 08. 02. 14:13
Budapest, 2024. június 10.
Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-listavezetõje beszédet mond a párt önkormányzati és európai parlamenti választási eredményváró rendezvényén a La Vida DUNA Rendezvényházban 2024. június 10-én.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth Anna, a Momentum volt elnöke és EP-képviselője megkapta a Fővárosi Nyomozó Ügyészség idézését, amelyben gyanúsítottként idézik be csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával. A Momentum politikusa erről a közösségi oldalán számolt be, ahol be is mutatta az idézést.

Egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – másokkal együtt akadályoztam az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást

– írja Donáth Anna. Hozzátette: a testünkkel védték Iványi Gábort, amikor a NAV-osok és a demonstráló tömeg egymásnak feszültek az épületben.

Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam

– jelentette ki a momentumos politikus.

– Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, de akkor megtagadták Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztését. A volt EP-képviselő szerint ez azért történt így, mert „nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror. 

Az idézés indoklásában azt írja az ügyészség, hogy 

Donáth Anna megalapozottan gyanúsítható csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, amiért a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Minderre a Momentum volt EP-képviselője így reagált: 

nem tudnak megfélemlíteni

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.