Hétmilliárd forintos program indul a rászoruló családokért

Ingyenes tanszercsomag jár a rászorulóknak.

Forrás: MTI2024. 08. 29. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy hétmilliárd forintos program indul az iskoláskorú gyermeket nevelő rászoruló családok megsegítésére: a projektben hat tanéven keresztül biztosítanak ingyenes tanszercsomagot 1–8. évfolyamos rászoruló tanulóknak a hátrányos helyzetű járásokban.

A projektnyitót csütörtökön tartották a XIII. kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolában. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: 

Magyarországon 16 éves korig tankötelezettség van, és az óvodáztatás, iskoláztatás kapcsán az államnak és a családoknak is van feladata, felelőssége, kiadása, az állam pedig próbálja enyhíteni a családok terheit.

Mint mondta, ezért vezették be 2013-ban az állami tankönyvellátást, a kormány emellett családtámogatással, adókedvezményekkel segíti a gyermeket nevelőket, ami jelentős anyagi segítség. Hozzátette: vannak azonban olyan családok, ahol ezen támogatások ellenére is nehézséget jelent a felszerelés beszerzése, ezért európai uniós és hazai forrásból minden évben biztosítanak a tanulók jelentős részének tanszercsomagot. Közölte: a most induló projektben a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben (rgyk) részesülő gyermeket nevelő családoknak biztosítanak tanszercsomagot európai uniós és magyar költségvetési forrásból, ebben a tanévben 84 ezer tanulónak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.