Mutatjuk, hogyan segíthet – Fontos információkat közöltek adománygyűjtő segélyszervezetek

Összegyűjtöttük, mely szervezeteket és hogyan lehet támogatni a rászorulók iskolakezdésének segítéséhez.

Forrás: MTI2024. 08. 09. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezer-ötszáz rászoruló kisgyerek iskolakezdését segítené a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk kampánya – tájékoztatott a szervezet. A kampány augusztus 9-én, pénteken kezdődik és szeptember 6-ig tart. Mint emlékeztettek, a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezerötszáz tanszercsomagot osztottak ki elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben, illetve Baranyában.
Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet egész éven át igyekszik segítséget nyújtani a rászoruló családoknak ruhaneművel és tartós élelmiszerrel. Ugyanakkor a Sulipakk kampányban egyebek mellett füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot, iskolatáskát várnak, hogy ezzel is megkönnyítsék a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését és hozzájáruljanak tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.
A segélyszervezet megújult külsővel honlapot indított a kampány hatékonyságának növeléséért.

A www.sulidoboz.hu oldalon online támogathatók a rászoruló kisiskolások egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával. 

Könnyen összeállítható a sulidoboz: ehhez csupán ki kell választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánja az adományozó az ajándékot – ismertették.
Azt is közölték, hogy több helyen várják az iskolakezdést segítő adományokat: a szeretetszolgálat fővárosi központjában a Hungária körút 69. alatt, a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában, valamint augusztus 30-án és 31-én a budapesti Nyugati téren kialakított gyűjtőponton is.

 

A Magyar Vöröskereszt is gyűjt

Online adománygyűjtéssel segíti az iskolakezdést rászoruló családoknál a Magyar Vöröskereszt is. A szervezet azt írta közleményében: az augusztus 31-ig beérkező pénzfelajánlásokból tanszereket és iskolaszereket vásárolnak, majd azokat eljuttatják a rászoruló családoknak. Hangsúlyozták: a színes ceruzák, a tornaruházat, a sportcipők megvásárlása több tízezres tételt is jelenthet, ezek beszerzéséhez adnak támogatást,
A szervezet országszerte háromezer iskolásnak és családjának nyújt iskolakezdő támogatást az állampolgárok bevonásával. A felajánlásokból iskolatáskát, tornazsákokat, tolltartókat, tollakat, ceruzákat, színesceruza-csomagokat és füzeteket szereznek be szeptember elején. Az érdeklődők háromféleképpen is adományozhatnak: 

egyrészt a szervezet weboldalán a https://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/jokedvvel-az-iskolaba/ linkre kattintva, másrészt az 10405004-00026542-00000005 számlaszámra történő, közleményben iskolakezdés megjegyzéssel ellátott átutalással, harmadrészt pedig a 1359-es telefonszámra indított hívásokkal, vagy az ADOMÁNY szó SMS-ben elküldésével 

– olvasható a szervezet közleményében.

Borítókép: Illusztráció (fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.