Lomnici: Magyar Péter a mentelmi jog kapcsán is hiteltelen + videó

Magyar Péter a kampányidőszakban több nyilvános fórumán is azt hangoztatta, hogy megszüntetné a mentelmi jogot, igaz azt is kijelentette, hogy nem fogja felvenni az EP-mandátumát, ez utóbbiról már kiderült, hogy nem mondott igazat. Az ötkertes botrány óta pedig a mentelmi joghoz való viszonya is megváltozott.

2024. 09. 11. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme” – Magyar Péter ezt április 25-én mondta Tamásiban. Ezt a kijelentését pedig több helyen is megismételte, májusban például Derecskén azt is hozzátette, hogy nem fogja felvenni az EP-képviselői mandátumát, amivel járna neki mentelmi jog. A júniusi választásokat követően azonban inkább úgy döntött, beül az EP-be.

„Kértem, hogy add vissza telefonomat és már itt sem vagyok, elkezdett lökdösni és még egyszer megütött” – így emlékezett vissza a Magyar Nemzetnek az ötkertes botrányra az a férfi, akinek Magyar Péter a hírek szerint elvette a telefonját és a Dunába dobta.

Az akkor frissen megválasztott EP-képviselő nyár elején ment el bulizni egy belvárosi szórakozóhelyre, erről több videófelvétel is készült, botrányos viselkedése miatt pedig biztonsági őrök vezették ki az Ötkertből.

A Magyar Nemzet riporterei több alkalommal is kérdezték Magyar Pétert arról, hogy bedobta-e a szóban forgó telefont a Dunába, illetve, hogy élni kíván-e a mentelmi jogával, ő azonban egyszer sem adott választ a feltett kérdésekre. A témát ugyan az ATV-ben is megpróbálta kikerülni, de válaszaiból határozottan úgy tűnik, hogy már nem tartja „feleslegesnek” a mentelmi jogot.

„Magyar Péter ebben is kipipálhatja a hiteltelenségi rubrikát„ – fogalmazott lapunknak ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász emlékeztetett, hogy ugyan a politikus korábban azt mondta, hogy megszüntetné a mentelmi jogot, ennek ellenére úgy tűnik, élvezi azt a védelmet, amit ez az intézmény nyújt. Hozzátette azt is, hogy az a cselekmény, ami sajtóhírek szerint megtörtént, felvetheti a rablás bűncselekmény gyanúját is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.