Továbbra is Orbán Viktor uralja az online teret

A Tisza Párt elnöke a miniszterelnököt másolja.

2024. 09. 18. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új profilképet állított be közösségi oldalán a miniszterelnök, ami Neszmélyen készült, ahol az árvízhelyzet kapcsánt tartott terepszemlét. Most az egész ország figyelme az árvíz elleni védekezésre irányul, Magyar Péter is kivonult a gátra, ahol folyamatosan politikai vitákat kezdeményez, és a védekezésben részt vevőket pocskondiázza. Még vasárnap kezdte el építgetni azt a hazug narratívát, amely szerint a kormány és az állam magára hagyja az árvíz ellen védekezőket. Rétvári Bence, a belügyminiszter helyettese még aznap helyretette a Tisza Párt elnökét, aki ugyan hangoztatja, hogy az árvíz ideje alatt nem akar politikai kérdésekkel foglalkozni, de rendszerint támadja a kormányt. 

Az influenszer-politikus a közösségi médiában próbálja politikai értelemben aprópénzre váltani a nehéz helyzetet. Beszédes, Orbán Viktor profilképcseréje után Magyar Péter úgy érezhette, nem maradhat le: alig egy órával később ő is profilképet váltott, amin feltűnően igyekszik minél inkább úgy feltüntetni magát, mint aki serényen dolgozik a gátakon.

Magyar Péter vasárnap óta pózol a különböző árvízvédelmi helyszíneken, és közben azt sugalmazza, hogy az állami segítség késik vagy éppen nincs is. Azonban egy lesifotóról kiderült: amikor éppen nem a gáton pózol, egy autó csomagtartójában nyomkodja a telefonját.

A miniszterelnök ezzel szemben személyesen irányítja a védekezést és járja az országot, adott esetben pedig árvízvédelmi döntéseket is hoz. Miután tényleges munkát végez, nem meglepő, hogy az online teret is továbbra is ő dominálja. 

 

 

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.