Továbbra is vigasztalanul esik, és még a szél is feltámad + videó

Holnapra már melegebb időt ígérnek.

2024. 09. 16. 6:49
Debrecen, 2021. január 25. Kapucniját fogja egy nõ Debrecenben, az erõs széllel kísért havas esõben 2021. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemben nem javul az időjárás, hétfőn is esőre és heves szélre kell számítani az ország legnagyobb területén. A HungaroMet előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős, főként nyugaton, délnyugaton

borult idő várható sokfelé esővel, záporral.

A legnagyobb mennyiség a délnyugati országrészben eshet.

Délutántól délkelet, kelet felől már elkezd szakadozni, helyenként csökkenni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az Észak-Dunántúlon délelőtt még többfelé erős, Sopron környékén és a Bakonyban viharos lökések várhatók, majd fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél. Másutt helyenként élénkül meg a délkeletire, keletire forduló légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű,

keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Keddre virradó éjszaka kelet felől – a Dél-Dunántúl kivételével – határozottabban csökken a felhőzet, viszont eközben az ország keleti felén nagyobb területen is pára, köd képződik. Kelet felől csökken a csapadékhajlam is, hajnalban a délkeleti határnál is megszűnik az eső, a légmozgás már csak néhol élékül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható.

Kedden reggel változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Az általában északkeleti, északi irányú szél helyenként megélénkül. Délutánra 16 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

A meteorológiai szolgálat hétfőre figyelmeztetést adott ki csapadék, szél, illetve zivatar miatt.

Ma ismét nagyobb területen hullhat jelentős mennyiségű eső, elsősorban a Dunántúl középső és déli részein, valamint a Duna–Tisza-közén húsz millimétert meghaladó csapadék valószínű. Sopron környékén időként megközelíthetik, elérhetik a legerősebb széllökések az óránként hetven kilométeres erősséget. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.