Továbbra sem hagytak fel Ferdinánd, az elszökött tenyészbika keresésével

Dombóvár felé vette az irányt a KÁN Egyetemi napokról elkóborolt Ferdinánd névre keresztelt bika. A fiatal angus tenyészbika idén szerepelt volna először egy kiállításon, de még az esemény előtt távozott a helyszínről.

Forrás: SONLINE2024. 09. 28. 8:04
tehén, marha, hús, agrár (Forrás: Pexles)
Illusztráció (Forrás: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz, az agráriumban érdekelt kiállító mutatkozik be idén Kaposváron a KÁN Egyetemi napokon, mely pénteken kezdődött el a Pannon Lovasakadémián – írta a Somogy vármegyei hírportál. A háromnapos eseményen többtucatnyi programmal, szakmai konferenciával és versenyekkel várják az érdeklődőket. Újdonságként tenyészüsző-bírálati versenyt is szerveznek fiataloknak és felkészítő tanáraiknak, hangozott el az esemény megnyitóján. 

Már a KÁN első napja is bőven hozott izgalmakat. Egy 650 kilogrammos angus tenyészbika ugyanis átugrotta a karám oldalát, és elszökött a helyszínről.

A Ferdinánd névre keresztelt fiatal bika idén szerepelt volna élete első kiállításán, az állat tulajdonosa, Mihalecz András elmondása szerint. 

Amikor megérkeztünk a kiállításra, akkor betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta. A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is. Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni. Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni

– tette hozzá a tenyészbika tulajdonosa. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.