A kampányban támadták egymást, majd összeborult a teljes kispesti baloldal

Korrupcióval vádolta Kispest városvezetését az egykori átláthatósági tanácsnok, aki most az általa élesen támadott Gajda Péter helyettese lett.

Forrás: Metropol2024. 10. 18. 6:32
Budapest, 2022. szeptember 1.
Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Kispest polgármestere sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Elindultak az alacsonypadlós, korszerû, a 21. századi közlekedésnek megfelelõ CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Korrumpálódott a kispesti Momentum?” – tette fel a költői kérdést tavasszal Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a kispesti korrupció kapcsán, miután megtudta: a korábban rabosított Paróczai Anikó momentumos politikus az általa addig korrupcióval vádolt Gajda Péter baloldali polgármesterjelölt oldalán indult a június 9-i önkormányzati választáson. Az új testület október 1-jei alakuló ülésen azonban még cifrább is kiderült. Gajda és az addig őt élesen támadó baloldali pártok olyan háttéralkukat köthettek, amely által korábbi hatalmát megtarthatta a szocialista polgármester és köre. Ehhez elég volt zsíros fizetésű pozíciókban elhelyeznie például a DK és a Momentum képviselőit, így mindjárt a korábbival ellentétben három helyett már négy alpolgármestere is lett Kispestnek, holott a feladatok száma nem nőtt..  

A baloldali összeborulás valamennyi pártja kialkudott magának egy-egy alpolgármesteri pozíciót, úgy látszik, pénzért és a hatalomért mindenre képesek. Pont ilyen álságos módon vizsgálódhatott átláthatósági tanácsnokként is Paróczai Anikó. Majd most, amikor egyedül ismét nem állná meg a helyét, ráakaszkodik akár a saját maga szerint korruptakra is, csak hogy helyzetbe kerüljön

– véleményezte a Metropolnak Dódity Gabriella, aki arra emlékeztetett, hogy  a korábbi átláthatósági tanácsnok, a momentumos Paróczai Anikó nemrég még élesen támadta a helyi szocialista városvezetést. A politikus korábban Kispest, nagy lopás! – címmel forgatott dokumentumfilm-sorozatot, de mára Kispest egyik alpolgármestere lett.

A kispesti korrupciós történet még 2019-ben robbantotta a közéletet, olyan nyilvánosságra hozott felvétellel, amelyen egy Lackner Csaba volt szocialista képviselőre nagyon hasonlító férfi valószínűleg kokaint porciózik, és közben a baloldali önkormányzaton belüli korrupcióról mesél. Megemlített egy Mr. 40 százalék becenévre hallgató férfit és a polgármestert is. Az ügyben nyomozás indult, de önkormányzaton belül is kineveztek 2020-ban egy átláthatósági biztost, ő volt Paróczai Anikó momentumos képviselő. 

A baloldali városvezetés tehát a törvényesség felügyeletét egy baloldali politikusra bízta, miközben a valós helyi ellenzéket jelentő kormánypárti képviselők számára elérhetetlenné tették a fontos adatokat.

Paróczai munkáját azonban jelentős eredmény nem kísérte, ő mindent rendben talált. Egy kivétellel, ez pedig Kránitz Krisztián elhallgatott spanyolországi nyaralója volt. A momentumos képviselőnő azt mondta akkor, megtalálta az épületet és annak fotóját, illetve tulajdoni lapját nyilvánosságra hozta. Kránitz spanyol nyaralójáról először ugyanis a Magyar Nemzet közölt részleteket még 2019 október-novemberében. A lap szerint Paróczai lényegében az ott közölt adatokat a saját munkájának eredményeként mutatta be. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.