Demeter Ervin: Egyértelmű, hogy hazaárulás történt

Egyértelmű hazaárulás történt, egy ellenérdekelt titkosszolgálatot engedtek be az országba – jelentette ki Demeter Ervin, korábbi titokminiszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A polgári titkosszolgálatokat felügyelő egykori tárcavezető szerint a kémper nyilvánosságra hozott vádiratából nem csak az ügy szereplőinek, de az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc felelőssége is megállapítható.

Forrás: HÍR TV2019. 04. 05. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Ervin kifejtette: egyértelműen hazaárulás történt. Ebben a műfajban ez a legsúlyosabb vétségek közé tartozik.

„Azt is megkockáztatom, hogy bűncselekmény történt, de ennek megítélése a jogászok dolga” – fogalmazott.

Hozzátette: a szó hétköznapi értelmében teljesen egyértelmű, hogy hazaárulás történt, hiszen egy ellenérdekelt titkosszolgálatot hívtak be a Nemzetbiztonsági Hivatalba.

Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, miért volt indokolt a titkosítás, amikor egy ilyen szintű nemzetbiztonsági kérdés volt napirenden Demeter Ervin úgy fogalmazott: megítélése szerint nyílt eljárásban kellett volna tárgyalni az ügyet, de ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a titkosítás segíti a munkájukat, akkor van joga így dönteni.

Én nem látom, hogy miért. Az ügy beszédes és a nyilvánosság előtt is lefolytatható lett volna ez a vita – emelte ki.

Demeter Ervin elmondta: egyértelműen kiderült, hogy az a korszak, amikor Szilvásy György irányította a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, olyan volt, mint az elefánt a porcelánboltban. Hasonlóképpen, mint ahogyan Gyurcsány Ferenc dolgozott az országban. Ez igazolódott vissza.

Egyértelműen az irányító minisztert terheli a felelősség, hogy mi történik a szolgálatoknál – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.