Gulyás Gergely: A járvány legyőzése gazdasági előnyt tartogat

Azzal, hogy hazánk elsőként tudta legyőzni a járványt, a szabadságunk gyorsabb visszanyerése révén a gazdasági növekedés is előbb indul meg – nyilatkozta Gulyás Gergely az Észak-Magyarországnak adott interjúban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy amennyiben nem a nemzeti oldal nyer 2022-ben a választásokon, akkor teljesen egyértelmű, hogy Gyurcsány-kormány alakul a látszólag a miniszterelnöki székbe kerülő báb személyétől függetlenül.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 15:09
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a közbizalom fenntartása érdekében az európai polgároknak joguk van tudni az uniós vakcinaszerződések tartalmáról Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Munkahelyeket kell teremteni, amikkel jól járnak az emberek, a vállalkozások és a költségvetés is. Hogy erről nem csak beszélünk, azt jól mutatja, hogy a 2010-es év adataihoz képest – a pandémia ellenére – ma 900 ezerrel többen dolgoznak hazánkban” – fogalmazott az Észak-Magyarországnak adott interjúban Gulyás Gergely, hozzátéve:

azzal, hogy hazánk elsőként tudta legyőzni a járványt, a szabadságunk gyorsabb visszanyerése révén a gazdasági növekedés is előbb indul meg.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a regionális lapnak kifejtette, hogy a segély kiszolgáltatottá teszi az embereket, nem jelent tartós kiutat a nehéz helyzetből, nem biztat munkavállalásra, tartós eredményre sem vezet, és azt jelenti, hogy a költségvetésen keresztül a munkavállalók fizetik ki a nem dolgozók juttatásait. „Egy ilyen helyzetnek mindenki a vesztese. Még az is, aki munka helyett segélyt kap. Ezért vezettük be tíz éve a közmunkaprogramot” – fejtette ki a tárcavezető.

Gulyás Gergely szerint gazdasági előnyünk származhat abból, hogy hamar győzzük le a járványt
Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Gulyás Gergely arról is beszélt az interjúban, hogy véleménye szerint

a pénzügyi tárca négy-öt százalék közötti éves növekedési prognózisa biztosan teljesül, de személy szerint ennél is magasabb – öt százalékot meghaladó – növekedésben reménykedik.

„Örülünk neki, hogy Brüsszel szerződést kötött oltóanyaggyártókkal, és ennek köszönhetően is érkeznek vakcinák, de ez önmagában nem lett volna elegendő arra, hogy idáig eljussunk: a 18 év feletti magyar lakosság 55 százaléka már legalább az első oltást megkapta” – mondta egy a vakcinabeszerzésre vonatkozó kérdésre a miniszter, aki úgy látja, miközben az EU tagállamai helyesen a világ összes országával üzletelnek, hiba volt politikai kérdést csinálniuk abból, hogy melyik országtól vesszük a vakcinát. „Mi nem követtük el ezt a hibát, ezért előbb nyerjük vissza a megszokott életünket” – mondta a Miniszterelnökség vezetője, és kiemelte, nemhogy nem kezdődött meg az uniós védettségi igazolványok gyártatása, de még az ehhez szükséges jogszabályt sem fogadták el az EU-ban.

„A magyar oltási igazolvánnyal pedig már most számtalan uniós tagországba lehet utazni. Aki rendelkezik magyar védettségi igazolvánnyal, biztosan utazhat nyáron”

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter kifejtette, Gyurcsány Ferenc a baloldal legbefolyásosabb politikusa, és ő osztja a pozíciókat az ellenzéken belül. Az ő titkos favoritja pedig nem a felesége, Dobrev Klára, hanem legfőbb budapesti szövetségese, Karácsony Gergely. A tárcavezető úgy véli, Dobrev Klára egy darabig eljátssza majd a jelölt szerepét, aztán visszalép, vagy vereséget „szenved”. „Az előválasztás eredménye már előre lejátszott. De másodlagos kérdés, hogy ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje – bizonyos tekintetben még az is, hogy a 106 körzetben kik indulnak –, ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a szereposztó Gyurcsány Ferenc.

Így ha esetleg mégsem a nemzeti oldal nyerne, akkor teljesen egyértelmű, hogy a látszólag a miniszterelnöki székbe kerülő báb személyétől függetlenül Gyurcsány-kormány alakul”

– vélekedett Gulyás Gergely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.