Hétfőtől érvényes az iskolazár

Jövő hétfőtől zárja be az óvodákat és az általános iskolákat a kormány – értesült lapunk. Holnap még fogadják a gyerekeket az intézmények. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár türelmet és együttműködést kér.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 13:24
null
20210106 Békéscsaba Vége a téli szünetnek, visszatértek a tanulók az iskolába. Képen: Diákok Belvárosi Iskolában Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Fotó: Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken még bevihetik a szülők az óvodás, iskolás gyermekeiket a köznevelési intézményekbe,

a bejelentett szigorítások csak jövő hétfőtől lépnek életbe

– értesült lapunk.

Ezt megerősítette Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is, aki a Facebook-oldalán közölte: az oktatási intézményekre vonatkozó szigorítások március 8. és április 7. között lesznek érvényesek. „Türelmet és együttműködést kérünk most mindenkitől!” – írta az államtitkár.

A tanulás persze továbbra sem szünetel: az iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre állnak át.

Mint megírtuk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy április 7-ig, azaz

a tavaszi szünet végéig bezárják az oktatási intézményeket.

A digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztérium oktatási államtitkársága dolgozza ki.

A középiskolákra és a felsőoktatási intézményekre vonatkozó szabályok változatlanok maradnak, itt már tavaly november 11. óta digitális munkarendben tanulnak a diákok, illetve a hallgatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.