Kásler Miklós: A kormány mindent megtesz a védőnőkért

A védőnők béreit is négy lépcsőben emeli a kormány 2022-ig, hasonlóan az orvosokhoz.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 13. 13:18
null
A magyar védőnők munkája egyedüálló Fotó: Teknős Miklós

A védőnők béreit is négy lépcsőben emeli a kormány 2022-ig, hasonlóan az orvosokhoz.

– Ismét egy nagyon szép magyar tradícióról emlékezhetek meg, ez pedig a magyar védőnők szerepe és tevékenysége a magyar családok történetében, a generációkról generációkra öröklődő segítőkészség, együttérzés, a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezt a rétegét – közölte az emberi erőforrások minisztere a magyar védőnők napja alkalmából a kormány által közzétett videóban. Kásler Miklós egyúttal kifejezte a magyar nemzet és a kormány köszönetét, majd hozzátette:

ahogyan a védőnők megtettek mindent a magyar gyermekekért és a családokért, a kormány is megtesz mindent a védőnőkért.

Mint ismert, a védőnőket is bevonták az egészségügyi bérrendezésbe, így a többi egészségügyi dolgozóvaal együtt

az ő bérüket is négy lépcsőben emeli a kormány 2022-ig.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a videóban elmondta: hazánkban mintegy ötezer védőnő teljesít szolgálatot. – Köszönettel tartozunk nekik, különösen most, hiszen a koronavírus-járvány idején ők is ott voltak, ott dolgoztak az oltópontokon és ők szervezték a 16 és 18 év közötti korosztály oltását – ismertette.

Lőrinczi Orsolya területi védőnő közölte, a legszebb és 106 éve Magyarországon fennálló, hungarikumként megbecsült hivatás az övé.

– A családokat segítjük, nemcsak a kismamákat, a várandósokat, a kisbabákat, hanem az egész családot szeretnénk gondozni és segíteni.

Ez csak elhivatottsággal végezhető munka, az ember belerakja a személyiségét, a szeretetét, és így tudja segíteni a családjait – tette hozzá a védőnő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.