Kocsis Máté: Az emberélet nem politikai kérdés + videó!

A Fidesz frakcióvezetője érthetetlennek tartja, miért kampányol a baloldal a vakcinák és az emberek megkérdezése ellen.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 12:54
KOCSIS Mt
A felszólalásokból egyértelműen kiderül, hogy az ellenzék nincs jó állapotban - szögezte le Kocsis Máté Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakunkon a harmadik hullám – mondta napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté, és hosszan sorolta az európai példákat a helyzet rosszabbodására. Hazánkban is nő az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Emlékeztetett: az emberek szeretnének újra élni, dolgozni és társaságba menni. Erre a megoldás pedig a vakcina. – A legjobb vakcina az, ami már bent van a karban – idézte Merkely Bélát Kocsis Máté,

és hozzátette: érthetetlen a baloldal oltásellenes kampánya. – Mi az oka ennek a nagyon buta és az embereket lenéző kettős beszédnek? – kérdezte az ellenzéket a politikus. Kocsis Máté azt is érthetetlennek nevezte, miért támadja a nemzeti konzultációt az ellenzék, miért akadályozzák az emberek véleménynyilvánítását. – Azzal, hogy önök nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akár be is vallhatják: ha önökön múlna, nem lenne ágazati béremelés, hitelmoratórium, adócsökkentés, orvosi béremelés és otthonteremtési támogatás – fejtette ki Kocsis Máté.

A frakcióvezető szerint megint az fog történni, mint sok más esetben: hogy az unió más államainak vezetői a magyar példát követik, és vakcinabeszerző körútra indulnak majd. Kocsis Máté hangsúlyozta: az emberélet nem politikai kérdés.

 

Menczer Tamás válaszában kifejtette: akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az pedig nem. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára emlékeztetett: a közös uniós beszerzés eredetileg jó ötletnek tűnt, de az EU elrontotta a vakcinavásárlást. Ezt ma már mindenki tudja, az Európai Bizottság elnöke is elismerte, hogy papíron sok vakcina van Európában, a valóságban azonban nem. Az államtitkár emlékeztetett, hogy négy százalék az unió átoltottsági átlaga, míg más államok esetében ez lényegesen magasabb. Menczer Tamás szerint ha ma baloldali vezetése lenne az országnak, nem tennének semmit, csak ülnének hátratett kézzel.

– Miért nem akarnak segíteni a magyar embereknek? – kérdezte az ellenzéket az államtitkár, és hozzátette: látjuk, hogy Brüsszel nem oldja meg a problémáinkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.