Medián: Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága a baloldallal szemben

A felmérés továbbá rámutatott: Gyurcsány Ferenc megítélése az ellenzéki szavazók körében is igen megosztó, sőt egyre romlik.

Magyar Nemzet
Forrás: HVG2021. 06. 23. 16:40
null
Budapest, 2014. április 6. Szavazók Budapesten, a Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisról júniusra két százalékponttal növelte előnyét a kormánypárt a baloldali közös listával szemben – derül ki a Medián kutatásából, amelyet a HVG megbízásából készített június elején.

A kutatás eredményei alapján a szavazókorú népesség körében a Fidesz 39 százalékos támogatottságot élvez, szemben a baloldali összefogás 33 százalékos támogatottságával, a „választani tudó biztos szavazók” körében a Fidesznek ötvenszázalékos, a baloldali összefogásnak pedig 42 százalékos a támogatottsága.

A biztos választók ötven százaléka voksolna a Fideszre, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások

A felmérés továbbá rámutatott: Gyurcsány Ferenc megítélése az ellenzéki szavazók körében is igen megosztó, sőt romlik, ugyanis

ma már többen gondolják úgy, hogy személye „inkább akadályozza” az ellenzék sikerét, mint a négy évvel korábbi kampányidőszakban.

A pártválasztók korcsoportos megoszlása szerint a Fidesz, a DK és az MSZP szavazói jellemzően az ötvenes korosztályba tartoznak. Az 50 év fölöttiek 45 százaléka szavazna a nagyobbik kormánypártra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.