Novák Katalin: A családok hárommillió forintot kaphatnak lakásfelújításra

Legalább egy év folyamatos tb-jogviszony kell az otthonfelújítási támogatás igényléséhez.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2020. 11. 18. 13:17
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. október 14. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb elemérõl tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. október 14-én. Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétõl; a legalább egy gyermeket nevelõ családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább egy év folyamatos tb-jogviszonnyal kell rendelkeznie, és köztartozásmentesnek kell lennie annak, aki igénybe szeretné venni az otthonfelújítási támogatást – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán. Novák Katalin emlékeztetett: januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti.

Jelezte azt is, hogy a tb-jogviszony felsőoktatási és munkaviszonyból is származhat, és akkor számít folyamatosnak, ha az elmúlt egy évben legfeljebb harminc napra szakították csak meg. A lehetőséggel házasok, élettársak és egyszülős családok egyaránt élhetnek, az elvált, de a gyermekfelügyeletet megosztó szülők pedig megoszthatják egymás között a támogatást – közölte a miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.