Simicskó István: A válságok után küzdeni, alkotni kell

Az államtitkár szerint a baloldali kormányok megszorításaival szemben a Fidesz–KDNP az élet- és a gazdaság újraindítását támogatja.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 15:36
null
Simicskó István Fotó: Pólya-Pető Dávid Forrás: Országgyűlés
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István napirend előtti felszólalásában hétfőn arról beszélt, hogy Trianon után Klebersberg Kuno minisztersége idején a szónokló, kesergő hazafiság helyett alkotó hazafiasság volt a jellemző.

– A válságok után küzdeni, alkotni kell – vélekedett a KDNP frakcióvezetője, aki szerint ezt tette a kormány, aminek köszönhetően számos életet sikerült megvédeni és több mint ötmillió embert beoltani, most pedig már újraindítják a gazdaságot.

A 2022-es költségvetés arról szól, hogy minden ágazatot sikerüljön revitalizálni. A kormány kiváló büdzsét, a gazdaság újraindításának költségvetését állította össze – vélekedett Simicskó István, és emlékeztetett: 7308 milliárd forintot fordít a kormány a gazdaság újraindítására, a családokra a GDP öt százalékát, az egészségügyre pedig 2884 milliárd forintot, ami 1700 milliárddal több, mint a baloldal kormányzásának utolsó évében.

Simicskó István szerint a kormány az alkotó hazafiasság jegyében kezelte a járványt és a válságot
Fotó: Országgyűlés

– Egy költségvetés hitvallás is a kormány értékrendjéről. A baloldali kormányok megszorításaival szemben a Fidesz–KDNP az életet és a gazdaság újraindítását támogatja – mondta Simicskó István.

Válaszában Tállai András arról beszélt, hogy a kormány a munkahelyek megteremtését és a beruházások ösztönzésével a teljesítmény növelését támogatja. A kormány a járvány és a válság ellenére sem változtat a gazdaságpolitikája alapvetésén, és hazánk így a válság utáni korszak győztesei közé tartozik majd.

A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a gazdaság-újraindítási akcióterv révén mindenki talpra állhat majd, akit a járvány nehéz helyzetbe hozott.

A politikus felhívta a figyelmet a pozitív foglalkoztatási adatokra, és hangsúlyozta a kiemelt ágazatok, a munkahelyteremtés, a nyugdíjasok és a családok támogatásának fontosságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.