Tovább bonyolítaná a helyzetet a brit előrehozott választás

A közvélemény-kutatások alapján a Konzervatív Párt elveszítené a kormányzóerejét, és a Munkáspárt – amelynek szintén csökken a népszerűsége – is gyengébb eredményt érne el.

Forrás: MTI2019. 08. 22. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XXI. Század Intézet külügyi igazgatója az esetleges brit előrehozott választásról azt gondolja, hogy tovább bonyolítaná a helyzetet, mert felforgatná a brit politikát.

Berzi Gergely csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, a közvélemény-kutatások alapján a Konzervatív Párt elveszítené a kormányzóerejét, és a Munkáspárt – amelynek szintén csökken a népszerűsége – is gyengébb eredményt érne el.

Boris Johnson brit miniszterelnök terve az, hogy megoldja az ír-északír vitát, és ezzel elég képviselőt állítson maga mögé ahhoz, hogy a Brexittel kapcsolatban döntés szülessen. Ha ez nem sikerül neki, akkor előrehozott választást kell kiírnia – közölte.

Kitért arra is, ha a brit miniszterelnök közös nevezőre jut Franciaországgal és Németországgal, nem lesz akadálya a megállapodásnak.

Az Angela Merkellel, a német kancellárral folytatott szerdai találkozón pedig „felcsillant a remény”, hogy a következő harminc napban sikerül megállapodásra jutni – fogalmazott a külügyi igazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.