Vizsgálat indul a Budapesti Operettszínház zaklatási ügyében

Kiderült, hogy az intézmény korábbi ügyvezető igazgatója zaklatás gyanúja miatt távozott a színházból.

Forrás: 24.hu2020. 06. 11. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a héten elismerte, hogy Kriza Zsigmond, az intézmény korábbi ügyvezető igazgatója zaklatás gyanúja miatt távozott a színházból.

Azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól – mondta a Hír TV műsorában.

Kriza Zsigmondot az Indexnek nyilatkozva a színház több volt vagy jelenlegi munkatársa vádolta meg szexuális zaklatással és hatalommal való visszaéléssel, megalázó bánásmóddal.

Az intézmény fenntartója, az Emmi a lap kérdésére most azt válaszolta, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az adott ügy tisztázásával kapcsolatban.

Kiss-B. Attila korábban azt mondta, hogy külső szakemberrel kivizsgáltatta a vádakat, ám ez a vizsgálat nem igazolta az állításokat. Az Indexnek név nélkül nyilatkozó érintetteket viszont senki nem kereste az üggyel kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.