Marco Rossi két topligás játékossal erősített a németek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 20.45-kor kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája negyedik kiírásában. Az ellenfél Németország, amely a nyári Európa-bajnokság csoportkörében 2-0-ra nyert Marco Rossi csapata ellen. Az akkor kezdőcsapathoz képest a magyar válogatott összeállítása mindössze két helyen változott, a németeknél Julian Nagelsmann-nak esélye sem volt hasonlóan kevés módosításra.

2024. 09. 07. 20:23
Düsseldorf 20240906 Labdarúgás 2024 magyar válogatott sajtótájékoztató Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Marco Rossi Nemzetek Ligája
Marco Rossi két helyen változtatott az Eb-meccshez képest a magyar válogatott kezdőcsapatán Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Németország az elmúlt években rendre egymás mellé került különböző sorsolásokon. A 2021-es Európa-bajnokságon 2-2-re végzett egymás ellen a két válogatott, az előző Nemzetek Ligája-kiírásban itthon egy, idegenben három pontot szerzett Marco Rossi együttese a Nationalelf ellen, amely viszont az idei Eb-n 2-0-ra nyert a magyar válogatott ellen. S ősszel jön két újabb összecsapás a két válogatott közül, az első a Nemzetek Ligája első fordulójában, Düsseldorfban.

Telki 20240906 Labdarúgás 2024 válogatott edzés Fotó Török Attila Nemzeti Sport Szoboszlai Dominik Loic Nego Varga Barnabás magyar válogatott Marco Rossi Nemzetek Ligája
Szoboszlai Dominik, Loic Nego és Varga Barnabás is bekerült Marco Rossi kezdőcsapatába (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Marco Rossi két helyen változtatott a nyári Eb-meccshez képest a kezdőcsapaton: Fiola Attila ezúttal a keretbe sem került be, Bolla Bendegúz ott van a kispadon. Helyettük két topligás játékost tett be Rossi: Balogh Botond kiválóan kezdte az idényt a feljutás után a Parmával, az Eb-n sérülés miatt padozásra kárhoztatott Loic Nego pedig a francia Le Havre színeiben végigjátszotta az eddigi meccseket.

Milyen kezdőt jelölt ki Marco Rossi Németország ellen?

A teljes magyar kezdőtizenegy:

Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai M. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai.

A németek sokkal többet változtattak, már csak kényszerből is, ugyanis Toni Kroos visszavonult az Eb után, s a válogatottságot Manuel Neuer és a júniusi meccs vitatott jelenetének főszereplője, Ilkay Gündogan is lemondta a válogatottságot. Julian Nagelsmann rajtuk kívül kivette a kezdőből a Rüdiger, Mittelstädt duót is, ott van viszont a kezdőben Ter Stegen, Groß, Füllkurg, Schlotterbeck és Raum is.

A magyar szurkolók vonulása a meccs előtt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.