A szakértő szerint Magyar Péternek csak a mentelmi jog volt a fontos

A Századvég politikai elemzési igazgatója lapunknak elmondta, Magyar Péternek az európai parlamenti szék a védettség, a mentelmi jog miatt volt kiemelten fontos.

2024. 09. 07. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ő projektje 2026-ról szól, nem az Európai Parlamentről. Az európai parlamenti mandátum csak egy eszköz, amely segíti Magyar Pétert a mentelmi jog, Manfred Weber meg az USA mögé bújtatni – mondta el Kiszelly Zoltán. Hozzátette:

Ez egy one man show, egy zöldmezős politikai projekt. A globalisták érdeke összetalálkozott Magyar Péter egójával, és szereplési vágyával. Magyar túlnyerte magát júniusban, és azt látjuk, hogy alig vannak képviselői. 2026 szempontjából nyilván a Fővárosi Közgyűlés is érdekes lenne, azonban van egy nagyon jó mondás: a macska nem tud kint is meg bent is egeret fogni.

A szakértő ugyanakkor kiemelte, a jelen állás szerint Magyar Péternek akkor érné meg beülni a közgyűlésbe, hogyha a Tisza képviselői köré szerveződne a többség. A Fővárosi Közgyűlésben várhatóan a Tisza Párté lesz a királycsináló szerep, és összefogva a többi baloldali párttal biztos többséget adhatnak Karácsony Gergelynek. Azonban az továbbra is kérdés, hogy Magyar Péter miként tud helytállni egyszerre minden magára vett szerepben, és képes lesz-e folytatni egyszemélyes kampányát 2026-ig. 

Jelenleg fölfelé megy Magyar liftje, és sokan akarnak beszállni hozzájuk. Amíg a Tiszának 30 százalék körül van a támogatása, addig elhiszik róluk, hogy egyedül is képesek lesznek nyerni, így az amerikaiak is felé irányítják majd nemcsak a dollárokat, hanem az embereket is

– emelte ki Kiszelly, majd megjegyezte, Magyar Pétert jelenleg csak egy dolog fenyegeti, az, hogy a támogatók megunják őt 2026-ig. 

Még másfél évig lehet csinálni, hogy János gyere ide, meg a Tóni fél, de egy idő után már az emberek változást is akarnak látni. 2026-ig azonban nincs választás. Tehát igazából könnyen előfordulhat, hogy megunják az emberek, vagy megjelenik egy új szereplő

– tette hozzá Kiszelly, aki szerint Magyar Péternek az elkövetkezendő másfél évben a szavazóihoz is alkalmazkodnia kell, mindeközben azonban az Európai Parlamentben nem maradhatnak ki bizonyos személyek, kérdések megszavazásából. 

Ez azt jelenti, hogy Brüsszelben meg kell szavazniuk Ursula von der Leyen és Manfred Weber kinevezését, mert mindenből nem maradhatnak ki

 – emelte ki az elemző, aki szerint Magyar Péternek az elkövetkezendő másfél évben nem a munkájára, hanem a szereplésre kell koncentrálnia. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.