„Nem tudom, mi történik Kínában” – újabb két magyar érem Párizsból

A magyar csapat két ezüstérmet is ünnepelhetett a párizsi paralimpia szombati versenynapján: Pap Bianka 200 méteres vegyesúszásban, Ekler Luca 400 méteres síkfutásban végzett a második helyen. Pap Bianka a harmadik, Ekler Luca a második dobogós helyét szerezte az idei paralimpián.

2024. 09. 07. 22:07
Párizs 2024 - Paralimpia - Pap Bianka ezüstérmes 200 méteres vegyesúszásban
Pap Bianka három éremmel zárta a paralimpiát Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pap Bianka egy arany és egy bronz után 200 méteres vegyesúszásban ezüstéremmel fejezte be szereplését a párizsi paralimpián. A magyar úszó összességében már nyolc paralimpiai éremnél jár pályafutása során, szombaton pedig meglepte őt legyőzője, a kínai Csang Meng teljesítménye.

Párizs 2024 - Paralimpia - Ekler Luca aranyérmes távolugrásban
Ekler Luca: arany után ezüst a paralimpián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Van egy másik kínai, ő is nagyot lépett előre. Nem számítottam rájuk, évek óta versenyeznek, ott voltak az első paralimpiámon is, de sohasem úsztak ilyen időket. Évekig nem is láttam mostanában őket, nem tudom, mi történik Kínában, érdekes – jegyezte meg az M4 Sportnak Pap Bianka, aki összességében így is büszke párizsi szereplésére.

Az is lehet, jutott neki egy-egy arany, ezüst és bronz is, míg a teljes magyar úszócsapat három-három arannyal és ezüsttel, illetve egy bronzzal zárta a paralimpiát.

Ekler Luca: ezüstérem a világcsúcson belüli idővel

Szintén ezüstérmet nyert szombaton Párizsban Ekler Luca, aki hiába ért célba a korábbi világcsúcson (59,40) belüli idővel (59,35) 400 méteres síkfutásban, így is megelőzte őt a kolumbiai Karen Tatiana Palomeque.

Ekler Luca a második érmét szerezte az idei paralimpián, korábban távolugrásban megvédte tokiói bajnoki címét.

A magyar csapat a két ezüsttel, valamint Kiss Péter Pál aranyérmével a szombati versenynap után öt arany-, hat ezüst- és négy bronzéremmel áll a paralimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.