időjárás 22°C Orbán 2022. május 25.
logo

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

Trópusi hangulat a napfény városában: egy pazar szegedi otthonban jártunk

Forrás: Lakáskultúra
2022.05.12. 11:38
borítókép

Egzotikus vidékek, távoli utazások ihlették ezt a szegedi otthont.

Minden rosszban van valami jó – a közismert mondás tökéletesen igaz házigazdánk 2020-as évére, hiszen egyrészt a járványhelyzet következtében utazási irodája alig adott neki munkát, másrészt viszont sok ideje maradt hobbijára, a lakberendezésre

– olvasható a Lakáskultúra cikkében. Ugyanis korábban hobbiként tartotta számon az általa régóta kedvelt tevékenységet. Az eredmény? Trópusi hangulat a napfény városában.

Hobbiból álomotthon

Tizennyolc éve elvégeztem egy lakberendezési iskolát, és az élet úgy hozta, hogy többször költöztem, építkeztem, valamint számos lakást alakítottam át mások számára is. De most a körülmények változása miatt ez az elfoglaltság lett az elsődleges számomra

– meséli.
Párjával, Rolanddal közösen épített házuk jól mutatja, hogy Beáta csalhatatlan ízléssel és biztos kézzel dolgozik, a terek kialakítása és a stílusok vegyítése nem jelent számára problémát.

Vendéglátónk korábbi munkája révén távoli országokba, egzotikus vidékekre is eljutott, és számos élménnyel gazdagodott. Amikor belevágtak új otthonuk megtervezésébe, egyfajta modern trópusi villában gondolkodtak, így a ház fontos része lett a májustól októberig használható kültéri nappali, illetve a hazánkba is tengerparti atmoszférát varázsoló kerti medence.

Az épület külsejét illetően kellett néhány kompromisszumot kötnünk az építési szabályozás miatt, ennek ellenére jelenlegi formájában maradéktalanul megfelel az ízlésünknek

– meséli a tulajdonos.

Természet a falak között

A pár mindkét tagjának van egy felnőtt gyereke, Beáta fia most is velük él. Ők kapták a felső szintet külön hallal, terasszal, a földszint pedig a szülők birodalma. Az enteriőr kialakítása során a trópusokon népszerű gyarmati stílus jellegzetes elemeit alkalmazták, ám modern köntösbe bújtatva.

– Nagyon szeretem a természetes anyagokat, ezért rengeteg fát használtunk. Fából készült az összes nyílászáró, valamint a tölgy szalagparketta, utóbbi került a konyhába is, csak a vizesblokkok és az előszoba belépőrészét borítja hidegburkolat. Az étkezőasztal mögé pedig téglaburkolatot terveztem, a szeletelt tégla belső, kevésbé rusztikus felületével – mutatja Beáta a látványos megoldásokat.

Még izgalmasabbá teszi a helyiségeket, hogy itt-ott indusztriális elemek is felbukkannak, mint a fém lépcsőkorlát, az ipari dizájnú lámpák vagy az egyedileg készített kovácsoltvas virágtartók.
Talán nem felel meg maradéktalanul a szakmai elvárásoknak és előírásoknak, de szerintem jól megférnek egymással ezek a dolgok: az én szememet nem zavarja a bontott tégla és a trópusi mintás tapéta vagy a nagy drapériák társítása

– hangsúlyozza Beáta.

És úgy gondolom, ami számomra szép, annak helye van az otthonomban.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)