időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Így tehetünk a változókori plusz kilók ellen

Forrás: Mindmegette
2022.12.01. 14:46
borítókép

A változókorban hamar feltűnhet, hogy az óvatosság ellenére felkúsznak azok a fránya kilók.

Ebben az időszakban a hormonk furcsa játékot játszanak, amely hatással van a hangulatunkra, az alvásunkra, és bizony az alakunkra is. Utóbbit főként az ösztrogénszint csökkenése okozza, ezt tovább fokozza, hogy az anyagcserénk is jelentősen lelassul, hajlamosak vagyunk arra, hogy az eddiginél kevesebbet mozogjunk, hiszen sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat. 

Együnk kevesebbet és mást

Mivel nagyjából 200 kalóriával kevesebb kalóriát égetünk el a napi tevékenységeink során, kevesebb ételre is van szükség, de ez még önmagában nem elég. Fontos, hogy mostantól alaposan megválogassuk, mi kerül a tányérunkra. A fehér liszttel készült péksüteményeket cseréljük le teljeskiőrlésű, rozsos termékekre, de kipróbálhatunk olyan alternatívákat is alapanyagként, mint a zabliszt vagy a hajdinaliszt.

Ezeket sokkal könnyebben emésztjük meg, alacsonyabb a kalóriatartalmuk, viszont magasabb a rosttartalmuk, ezért hamar eltelítenek minket, és az emésztésünknek is kifejezetten jót tesznek. A reggeli szendvicset is lecserélhetjük cukormentes zabkására, hajdinakására, vagy ihatunk egy nagy pohár friss, vagy fagyasztott zöldségekből és gyümölcsökből készült smoothie-t. 

A teljes cikket a Mindmegette.hu-n Így tehetsz a változókori plusz kilók ellen! címmel olvashatja tovább.