Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: falusi csok

36 cikk 1/4 oldal

Évről évre emelkednek az otthonteremtés forrásai

Összesen mintegy 297 milliárd forintot irányoz elő otthonteremtési, lakástámogatási célokra a kormány által az Országgyűlésnek múlt héten benyújtott 2020-as költségvetés tervezete.

Alig várják már a csok bővítését

A lakosság most kivár a jövő hónaptól hatályba lépő családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő intézkedései és a csaknem 2500 kistelepülést érintő falusi csoknak nevezett konstrukció miatt.

Visszaadott milliók házfelújításhoz

Jelentős kifehéredést hozhat a lakásfelújításoknál a kistelepüléseken jövő évtől igénybe vehető áfa-visszatérítés lehetősége.

Élénk az érdeklődés a falusi csok iránt

Élénkülni látszik a vidéki kereslet, vagyis hosszú évek után megmozdulhat a kistelepülések ingatlanpiaca a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására.

Harmincezer falusi csokosra számítanak

A falusi csok újabb lendületet adhat a helyi családok gyermekvállalásának és otthonteremtésének, továbbá növelheti a fizetőképes keresletet a majdnem 250 ezer, üresen álló falusi lakóingatlan iránt.

Otthonteremtés és gazdaságpolitika

Munkahelyeket, megfelelő infrastruktúrát és élhető lakásokat kell kínálnunk az elvándorlással sújtott országrészeken, máskülönben az ország egy része lakatlanná válik.

Családi léptékű lakásfejlesztések

A jegybank piaci szereplők véleményét összegezve egyúttal azt is jelezte, hogy a kedvezményes forgalmi adónak van a legnagyobb szerepe a lakásépítések alakulásában.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.