Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja
HÍR TV – Csörte:Karácsony még mindig harcol a kormánnyal

Címke: Károlyi Mihály

11 cikk 1/2 oldal

Merényletet készítettek elő Horthy ellen

Folytatódik a törvényes felelősségre vonás. Többrendbeli gyilkosságra való felbujtás bűntettéért Dögei Imrére, Kun Béla személyes testőrségének parancsnokára mondják ki a halálos ítéletet.

„Károlyi Mihályné” Cseh Katalin

A Momentum hazafiatlan megnyilvánulásai gyomorfogatók és vészjóslók is. Ők a hazájuk és nemzetük ellen irányuló politizálásban érdekeltek, érdemes lenne kideríteni, hogy kinek a megbízásából.

Elkerülhettük volna Trianont

Egy feszült történelmi thriller forgatókönyvének is beillik a doberdói hős, katonai szakíró, Lukachich Géza altábornagy könyve, amely a jelenünkre is rengeteg tanulsággal szolgál.

Károlyi Mihály földosztása is csalás volt

A fővárosi lapok mindegyike antikommunista hangütést képvisel. Még a kommün alatt egyedüliként nem betiltott Népszava is kritikus a proletárdiktatúra ügyei­vel kapcsolatban.

Lukács György, a büró Szamuelyje

Az ország közvéleménye és a sajtó változatlanul felfokozott érdeklődéssel fordul a kommün idején elkövetett bűncselekmények feltárása és a tettesek büntetőjogi felelősségre vonása felé.

Károlyi félanalfabéta feljelentőlevele

Szenzációszámba megy a volt miniszterelnök és köztársasági elnök borzalmas, az érthetőség határát súroló helyesírása, ami amiatt válik nyilvánvalóvá, mert a kézirat fakszimiléjét is leadják.

A vörös diktatúra 133 napja

Március 21-e a Tanácsköztársaság 133 napos kommunista diktatúrájának kezdőnapja, április 4-e a felszabadulás napja. Az első magyar kommunista diktatúra 133 véres napja száz éve vette kezdetét.

Károlyi Mihály egy ikon a balliberális oldal számára

Ligeti Dávid, a Veritas Történetkutató Intézet kutatója, és Szakács Árpád újságíró beszélt az őszirózsás forradalomról, Károlyi Mihályról és az egy évszázada tartó kulturális harcról.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …