Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 23., péntek, Gyöngyi napja
HÍR TV – InformátorBrutális tömegoszlatások 2006. október 23-án.

Címke: rendszerváltozás

23 cikk 1/3 oldal

Ha befut a villamos

Három kerület határán éppen harminc éve követi a változásokat Hatházi Attila könyvárus. A környezet alakulása az ő sorsát is alakította, élethelyzete a térrel együtt konszolidálódott.

A rendszerváltozás tárgyai a Nemzeti Múzeumban

Ez egy közösségi kiállítás: az intézmény felhívására a látogatók bevitték a múzeum­ba azokat a tárgyakat, amelyek a rendszerváltásra emlékeztették őket és amelyekhez történeteik kötődtek.

Fél kiló Karinthy

Monostori Imrének Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei József Attila Könyvtár igaz­gatójaként, az Új Forrás folyóirat főszerkesztőjeként rálátása volt a rendszer­változás folyamatára.

Kiszakított harisnya

A határon túli magyar vonatkozású műemlékek programjának lebonyolítójaként ugyanazon a terepen mozog, mint korábban néptáncgyűjtőként.

A széthullás ajándéka

Oplatka András a harminc évvel ezelőtt történt kelet-európai rendszerváltást a svájci konzervatív lap, a Neue Zürcher Zeitung külpolitikai tudósítójaként közvetlen közelről figyelhette meg.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …