A világ legapróbb technológiai eszközét alkották meg

Az új technológia lehetővé teszi az információ tárolását a tudomány által ismert legvékonyabb egységben.

Forrás: MTI2021. 07. 01. 10:30
null
A világ legapróbb technológiai eszközét alkották meg izraeli kutatók Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legapróbb, mindössze kétatomnyi vastagságú technológiai eszközét alkották meg izraeli kutatók.

A Tel-avivi Egyetem (TAU) szerdai közlése szerint az új technológia lehetővé teszi az információ tárolását a tudomány által ismert legvékonyabb egységben, a természet legstabilabb és leginertebb (környezetével kémiai reakcióba nem lépő) anyagaiban.

A Science című tudományos lapban közölt tanulmány szerint a szakértők a jövőbeli elektromos eszközöket kívánják fejleszteni sűrűség, sebesség, energiahasználat és hatékonyság tekintetében.

A világ legapróbb technológiai eszközét alkották meg izraeli kutatók
Fotó: Pixabay

A jelenlegi innovatív eszközök apró kristályokból állnak, amelyek nagyjából mindössze egymillió atomból állnak, mintegy százatomnyi szélesek, hosszúak és vastagok.

A technológiai áttörésnek köszönhetően a tudósok most először lehetnek képesek a kristályos eszközök vastagságát csupán kétatomnyira csökkenteni.

Veszélyes lehet a gyerekekre a nyomkövető eszköz

Az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság nem olyan régóta szigorúbb szabályozást vezetett be a gombelemes eszközökkel kapcsolatban, főként a gyerekek védelme érdekében, most pedig úgy tűnik, hogy az első nagyobb hal, amelyik fennakadt a hálón, nem más, mint az Apple.

A hatóság (Australia’s Competition and Consumer Commission, rövidítve: ACCC) ugyanis megvizsgálta az amerikai nagyvállalat által kifejlesztett kis nyomkövető eszközt, az AirTaget, és úgy találta, hogy az veszélyes lehet a gyerekekre.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.