A mobilgyártó cég csak a csúcsmodelljeit tervezi majd

A cég már több átszervezésen és koncepcióváltáson is túl van.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 08. 18:24
null
LG tervei szerint így csökkennek a készülékek megtervezésével és piacra dobásával kapcsolatos költségei Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erősen küszködő mobilgyártó szókapcsolat hallatán a többségnek valószínűleg a Sony jut az eszébe, azonban az LG-nek sincs mivel büszkélkednie, az okostelefonos divíziója 22 negyedéve veszteséges. Emiatt a leánycég már több átszervezésen és koncepcióváltáson is túl van, az éppen aktuális elképzelés eredménye, hogy idén már a legdrágább mobiljai is inkább az egyediségükkel és a trendiségükkel, mintsem a specifikációikkal próbáltak kitűnni a tömegből.

LG tervei szerint így csökkennek a készülékek megtervezésével és piacra dobásával kapcsolatos költségei
Fotó: PEXELS

A Reuters beszámolója szerint most újabb fundamentális változtatást eszközölt az LG Mobile mobilgyártó vezetősége: innentől kezdve a belépőkategóriás és középkategóriás készülékeket házon kívül kívánja terveztetni, azaz mások telefonjaira fogja rátenni a márkanevét.

A remények szerint a lépéssel jelentősen csökkennek a készülékek megtervezésével és piacra dobásával kapcsolatos költségei, így képes lesz kevesebbért többet adni a vevőknek, felvenni a harcot a kínai márkákkal.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Mennyibe kerül legyártani a világ legismertebb okostelefonját?

Amerikában 999 dollárba kerül ez az Apple okostelefon, amelynek az anyagköltsége a jelentések szerint 406 dollár – írja az origo.hu.

A japán Formalhaut Techno Solutions szakértői kiadták legújabb jelentésüket, amelyből kiderült, hogy mennyibe kerül az Apple két új okostelefonját, az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro mobilok valódi anyagköltsége.

Az iPhone 12-t legyártani darabonként 373 dollárba kerül az Apple-nek, az iPhone 12 Pro modellt pedig 406 dollárba. A készülékek Amerikában 829 és 999 dollártért kaphatóak, hazánkban ennél valamelyest többe kerülnek.

Természetesen darabra bontva nem ennyibe kerül egy modell az Apple-nek, hiszen itt anyagköltségről van szó, a fejlesztésre, kutatásra, marketingre és bérekre fordított összeg ebbe nem épül bele.

Az egyik legdrágább alkatrész mindenesetre a Samsung OLED-kijelzője, ez úgy 70 dollárt visz el a keretből, és várható módon a Qualcomm X55 5G modemje még többe kerül, ez 90 dollár. Az A14 Bionic chip 40 dollárba kerül, a RAM és flash memória 12,8 és 19,2 dollárba. A Sony kameraszenzorok darabja 7,4-7,9 dollár.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.