Már megint az amerikai macska bajszát húzkodja a kínai kisegér

Elkötelezte magát a Xiaomi: hatvan százalékkal csökkentik a műanyag mennyiségét a csomagolásban, de marad a dobozban a töltő.

Forrás: origo.hu2020. 10. 24. 21:23
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Xiaomi gyakorlatilag folyamatosan próbál kisebb tweetek formájában odaszúrni az Apple-nek, amiért az kivette a töltőt az új iPhone-ok dobozaiból.

A Xiaomi most bejelentette, hogy elkötelezte magát: a csomagolásokban használt műanyag mennyiségét hatvan százalékkal csökkentik, Európában lép életbe a változtatás először, elsőként a Xiaomi Mi 10T Lite mobilnál.

A Xiaomi hangsúlyozta, hogy a tartozékok továbbra is járnak a mobilokhoz, így marad a dobozban a töltő, az USB-C kábel, és sokszor egy tok is.

Fotó: Pexels

Sokan kissé túlzónak tartották a Xiaomi bejelentését, ugyanis a dobozok főként kartonból készülnek, vagyis nem tudni, hogy mennyi műanyagról van szó.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy amikor az Apple elhagyta a jackcsatlakozót, akkor is sok gyártó viccelt a dologgal, végül azonban majdnem mind követte az Apple példáját. Sokan attól tartanak, hogy a töltővel is ez lesz.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érhetik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.