Jön az elektronikus kézbesítési visszaigazolás

Elektronikus kézbesítési visszaigazolást vezetnek be a belföldi tértivevényes leveleknél 2021. január elsejétől – közölte a Magyar Posta csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 12. 11. 9:18
null
Budapest, 2019. december 9. A Megújul a postai levélkézbesítés elnevezésû bélyeg forgalomba bocsátásán a fõvárosi La Vida Duna Rendezvényházban 2019. december 9-én. Elõzõleg Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatót tartott a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövetõ elnevezésû kiemelt projektjének eredményeirõl. A Hivatalos küldeménykövetõ projekt keretében megvalósult fejlesztés lényege, hogy az ajánlott levelek (belföldi és bejövõ nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) a feladástól az átvételig követhetõek legyenek minden ügyfél számára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a kézbesítési visszaigazolást 2021. január elsejétől alapértelmezettként elektronikusan kapják meg, de továbbra is lehet kérni papír alapú értesítést.

Ismertetik, hogy jelenleg a tértivevényes levél hagyományos feladásánál két nyomtatványt is ki kell tölteni. Egyik a feladóvevény, amely a feladás tényét igazolja az ügyfél számára, a másik a tértivevénylap, amelyet mostanáig a küldemény hátuljára ragasztott a posta, és kézbesítéskor ezt kellett aláírni, majd a levél kézbesítését követően az aláírt kézbesítési igazolást visszaküldte a posta a feladónak.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Felidézik, hogy az elektronikus feladást a posta 2020. júliusától árban is előnyben részesíti, de továbbra is lesz lehetőség a postákon a papíralapú feladásra is.

Forrai Péter, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese a közleményben elmondta,

a digitális megoldások pontosabb, gyorsabb kezelést nyújtanak, a magyarhoz hasonló rendszereket ma már más nemzeti posták is bevezettek

– tette hozzá.

Az elektronikus kézbesítési rendszerrel Magyarország több mint 4,5 millió címhelye elérhető. Tavaly több mint 12 millió darab tértivevényes küldeményt kézbesített a posta – tájékoztatott a Magyar Posta Zrt.

Korábbi cikkünkben megírtuk, várhatóan több ország is részt vesz az elsősorban a kutatást és oktatást szolgáló vállalkozásban, mely során újabb űrszondák Holdra küldését tervezik Izraelben.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy Európa és Ausztrália nagy részében probléma van a legnagyobb közösségi oldallal és üzenetváltó felületével: Akadozik a legnagyobb online közösségi oldal.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.